Україна вперше відкрила національний стенд на Лондонському книжковому ярмарку

Джерело: Міністерство культури України

Національний стенд, організований командою Українського інституту книги, вперше представлено на 48-му Лондонському книжковому ярмарку, що проходить з 12 до 14 березня.

“Візуальною основою українського стенда стали ілюстрації до книжки “Аграфка” художників Романи Романишиної та Андрія Лесіва, лауреатів премії Bologna Ragazzi Award 2018 року”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, офіційне відкриття стенду відбулося 12 березня о 17.00 за київським часом. Українську делегацію очолює міністр культури Євген Нищук, який зазначив, що представлення національного стенда на такому престижному форумі є свідченням командної, злагодженої роботи державних інституцій та представників української книговидавничої сфери.

“Вихід на світовий книжковий ярмарок у Лондоні - це ще один якісний крок для розвитку книжкової індустрії в Україні, до промоції українських авторів через переклади, через ілюстраторів, через видавців, зрештою це промоція України”, - підкреслив Євген Нищук.

Україну на Лондонському книжковому ярмарку представляють 12 видавництв: “А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га”, “Видавництво Старого Лева”, “Наш Формат”, “Астра”, “BOOK CHEF”, “Фонтан казок”, “Каламар”, “КМ-Букс”, “Magenta”, “Nebo BookLab”, “Ранок”, “Самміт-книга”. Крім того, свої книжки на стенді презентує Український інститут національної пам’яті та організація “Українсько-єврейська зустріч”. Також буде презентовано англомовну книгу - мандрівку Україною від видавництва “Книголав”.

Лондонський книжковий ярмарок - одна з найбільш масштабних міжнародних бізнес-подій книжкового світу, майданчик для переговорів, купівлі прав та демонстрації видавничих досягнень країн. За інформацією організаторів, на 48-му Лондонському книжковому ярмарку очікується понад 1700 учасників та понад 25 000 відвідувачів. За три дні відбудеться понад 200 подій - освітніх семінарів, воркшопів та демонстрацій. На конференції Quantum говоритимуть про нон-фікшн, самвидав, штучний інтелект, голосових помічників для вибору книжок, а також розширення аудиторії та нові бізнес-моделі. У фокусі виставки - книжковий ринок Індонезії.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі