У Львові ввели туристичний податок

Джерело: ТСН

З 1 квітня львівські туристи платитимуть до 0,5% від мінімальної заробітної платні туристичного збору щодобово при оренді житла для ночівлі в місті. Про це йдеться на сайті Львівської міськради. На вчорашній сесії міської ради Львова, 11 березня, депутати прийняли ухвалу «Про встановлення ставок туристичного збору». 

"Ставки туристичного збору приводять у відповідність до Податкового кодексу України", - заявила директор департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич. 

Ставки туристичного збору в меці українського туризму діятимуть як для внутрішнього, так і для в’їзного туризму за кожну добу тимчасового розміщення кожної особи у місцях проживання (ночівлі), у відсотках від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року:

- при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу до 350 гривень включно - 0,2%;

- при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу від 350 гривень до 750 гривень включно - 0,3%;

- при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу від 750 гривень до 1200 гривень включно - 0,4%;

- при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу від 1200 гривень - 0,5%.

Станом на 01.01.2019 мінімальна заробітна платня в Україні, згідно даних ресурсу "Мінфін", становить 4173 гривень. Виходячи з цього, 0,2% складатимуть близько 8 гривень, а 0,5% від мінімальної зарплатні становитимуть разову оплату в розмірі більше 20 гривень. Уточнюється, що при вирахуванні 

Ухвала вступить в дію з 1 квітня поточного року. 

Також, цьогоріч у Львові планують розробити два нові туристичні маршрути: місцями єврейської спадщини та будинками, які збудував Іван Левинський. Ці два проекти стали переможцями соціально-культурних проектів у галузі туризму, які Львівська міська рада (ЛМР) профінансує по 50 тисяс гривень кожен. Туристичний маршрут навколо простору синагог розроблятиме Центр міської історії. До нього увійдуть приблизно 20 місць.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі