Волинський шевченкознавець запрошує до створення «205 Кобзаревих світлиць»

Джерело: Вісник

Волинський шевченкознавець Руслан Теліпський  у рамках патріотичного виховання молоді та з нагоди 205-річчя з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка  започатковує новий проект для ознайомлення з унікальною монументальною спадщиною великого Поета під назвою "205 Кобзаревих світлиць". Про це пише він на своїй сторінці у Фейсбук.

Він готовий посприяти у створенні 205 міні-експозицій (з 30-50 світлин різноманітних шевченківських пам’ятників, стандартний формат фоторобіт – 30х40 см) у школах, університетах, бібліотеках, музеях, будинках культури, що розташовані чи в столиці, чи в обласному центрі, чи у найвіддаленішому селі Вітчизни, а навіть й поза Україною (і без обов’язкової присутності автора)!

За умови належного оформлення експозиції з публічним доступом для дітей/підлітків, ці роботи можна отримати безплатно, або ж замовити навіть свій унікальний і ексклюзивний варіант експозиції.

Руслан Теліпський – шевченкознавець, що відвідав особисто та сфотографував понад 1300 пам’ятників Кобзарю, створивши кілька мистецьких і патріотичних проектів на дану тематику, зокрема, такі як «Монументальна Шевченкіана» чи «Тарасів дороговказ». Географія зібраного матеріалу справді вражає – він у пошуках пам’ятників побував у всіх областях України та АР Крим, а також вже закарбував на камеру монументальні шевченківські об’єкти у понад 30 країнах світу на 5 континентах.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі