7 незвичайних літальних апаратів, кожен з яких часто плутали з НЛО. Фото

Джерело: ВСВІТІ

У XX столітті люди активно освоювали небо. Були створені тисячі різних моделей літальних апаратів. Серед них зустрічалися і дуже незвичайні зразки, які сьогодні можна було б легко сплутати з інопланетними кораблями. Насправді ж всі подібні апарати створені людьми.

1. Umbrella plane

Достовірних даних про Umbrella plane не збереглося

Першу спробу створення дископодібного літального апарату зробив конструктор-винахідник Ченс Воут ще у 1911 році. Він побудував літак-парасольку. В якості основних матеріалів було використано дерево і тканину. На жаль, достовірних даних про політ цього апарата до наших днів не дійшло.

2. Літак Фокке

А ще Фокке був одним із творців гвинтокрилів.

У нацистській Німеччині було розроблено і створено неймовірну кількість відверто дивних речей. Однією з таких був літак у формі тарілки, розроблений і запатентований професором Генріхом Фокке, конструктором літаків Focke-Wulf. Відомо, що машина повинна була мати турбінний двигун і вміти вертикально злітати.

3. Arthur Sack АS-6

Дивний Arthur Sack АS-6 побачив світ.

Німецький винахідник Артур Зак у 1939 році представив свій власний варіант літака, крила якого мали дископодібну форму. До 1944 року літак був готовий, і його почали тестувати. На першому ж тесті АS-6 зміг відірватися від землі, однак відразу після цього зламався через перевантаження.

4. V-173 і XFU5-1

Проекти V-173 і XFU5-1 були створені для армії.

Розробки незвичайних літальних апаратів велися і в США. У 40-ві роки минулого століття конструктори Ченс Воут і Чарльз Циммерман змогли створити відразу два майже круглих літака. Велися розробки за підтримки ВМС США і NASA (в ті часи NACA). Літаки змогли піднятися в повітря, проте недоліків у них було занадто багато.

5. Легенди Третього рейху

Про диск Беллонце існує багато вигадок.

Існує величезна кількість дископодібних літаків, створених в Третьому рейху. Наприклад, диск Беллонце. Єдине «але» полягає в тому, що справжність існування цих апаратів ставиться під сумнів. При цьому більшість описаних апаратів просто не витримує критики професіоналів.

6. Avrocar і Project 1794

Проекти Avrocar і Project 1794 реалізовувалися США і Канадою.

Розробкою дискового літального апарату Avrocar займалася канадська компанія Avro Aircraft Ltd. У 1953 році був представлений прототип. Коли його побачили представники NASA, вони одразу підключилися до проекту. Ось тільки апарат так і не зміг відірватися від землі вище, ніж на 1.5 метра.

Літак Project 1794 розроблявся також у 50-і роки минулого століття для потреб ВПС США. Подробиці про проект навіть сьогодні засекречені.

7. Sikorsky Cypher

Sikorsky Cypher дійсно вдався.

Безпілотний повітряний транспортний засіб, створений компанією Sikorsky Aircraft. Перший політ першої моделі відбувся ще в 1993 році. Відтоді вийшло кілька цікавих моделей. Деякі з них навіть потрапили в обмежене виробництво і використовуються сьогодні армією США.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі