У Луцьку презентували «вуличну моду» минулого

У Луцьку, в Центрі туризму, спору та екскурсій, молодь познайомили з особливостями традиційного одягу Волині.

Етнографічна майстерня «Поетика волинського вбрання» відбулась 6 лютого, інформує прес-служба ЦТСЕ.

У краєзнавчому заході взяли участь вихованці туристсько-краєзнавчих гуртків і студенти Волинського коледжу культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського.

Молодь ознайомили з виставкою «Волинське вбрання», допомогли краще зрозуміти традиції стародавнього автентичного одягу, особливості його крою та декорування. Відвідувачі майстерні взнали цікавинки про одяг українців, найдавніші орнаментовані речі в Україні, популярний колір на Поліссі, довжину стрічок віночка та багато іншого.

Гуртківці Центру туризму разом з учнями недільної школи «Добрий ангел» при храмі Святої трійці с.Великий Омеляник продемонстрували, як виглядав раніше чоловічий та жіночий одяг на Волині.

 

 

Демонструючи народне вбрання жінок, не можна не згадати про головний убір – віночок. Тому учні недільної школи виготовили надзвичайні віночки з використанням парафіну. Продовжуючи тему головних уборів, з молоддю провели майстер-клас із зав’язування намітки та хустини.

 

 

Крім того, всі присутні переглянули фільм «Вбрання» студії «Боривітер».

«Важливо не лише пам’ятати, а й відтворювати традиції українського побуту. Адже, у кожному елементі народного вбрання відчувається органічна єдність людини і природи», – зазначили організатори.

Майстринь відзначили подяками, а діти отримали книги, настільні ігри та інші подарунки від Центру туризму, спорту та екскурсій.

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподобалось


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі