До Луцька приїде 300 монахів

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

У Луцьку відбудеться молитовна хода.

Про це стало відомо під час прес-конференції у стінах Монастиря св. Василія Великого, що знаходиться у Луцьку, на вулиці Карпенка-Карого, 5.

Чергова Всеукраїнська проща монашества Української Греко-Католицької церкви до міста Луцька з нагоди відзначення Дня богопосвячених осіб відбудеться у суботу, 9 лютого.

Захід відбудеться за ініціативи Патріаршої комісії УГКЦ у справах монашества, з благословловення Блаженнішого Глави УГКЦ Святослава та за погодження правлячого єпископа Луцького Екзархату УГКЦ преосвященного владики Йозафата Говери.

Так, участь у заході орієнтовно візьмуть 300 гостей з усієї території України. Серед них будуть як представники духовенства, так і миряни.

Обираючи місце спільного паломництва, організатори прощі мали на меті своєю молитвою і присутністю засвідчити свою солідарність з духовенством, монашеством та вірними Луцького Екзархату з владикою Йозафатом Говерою та Луцької Дієцезії РКЦ на чолі з Віталієм Скоморовським.

Цьогорічна монашеська проща відбудеться під гаслом: «Мій Володар – Христос, і я буду Йому вірний».

«Монашество – це добровільне покликання людей бути разом із Христом. Це маловідома, але важлива тема. Монашество контрастує з певними загальнолюдськими цінностями, як до прикладу, накопичення багатства. Багато хто вважає, що монахи – це люди, які ховаються від життєвих труднощів, чи ті, яким не пощастило в житті. Але це не так. Це покликання, що є дуже цінним для церкви. З монашої спільноти виходило багато визначних людей», – зазначив владика Йозафат.

Він наголосив, що такі заходи є надзвичайно важливими для християн усіх конфесій.

До участі у прощі, а також у молитовній ході запрошують не лише представників духовенства та монахів, а й мирян.

Варто додати, що взяти участь у прощі запрошують представників УПЦ, УГКЦ та РКЦ.

Маршрут молитовної ходи: Монастир св. Василія Великого (вул. Карпенка-Карого, 5) – вул. Задворецька – Київський Майдан (молитва за Україну біля пам’ятного знаку Борцям за Волю і Незалежність України) – пр. Волі (до головного корпусу СНУ) – Музей Волинської ікони.

В програмі прощі: 10:30 – Архиєрейська Літургія (фуршет для гостей)

13:15 – молитовна хода до Музею Волинської ікони

14:30 – екскурсія по Замку Любарта.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі