У Грузії для розваг створять Музей ілюзій

Джерело: Укрінформ

У районі Старого Тбілісі 1 березня відкриється Музей ілюзій (Museum of illusions Tbilisi), в якому розмістять понад 70 експонатів.

Автори проекту анонсують різні оптичні ілюзії, інсталяції, голограми, "перевернуту кімнату", а також багато інших науково-пізнавальних проектів і розваг.

Як зазначається, історія музеїв ілюзій розпочалася 2015 року в столиці Хорватії, Загребі. Після нього такі музеї стали виникати в інших хорватських містах, а потім у Словенії, Австрії, Омані, Сербії, Малайзії, США, Німеччині, Греції, Дубаї, а тепер і в Тбілісі.

"Нашою метою було створити в Тбілісі місце для "альтернативної розваги". Основою ж цієї ініціативи стала відсутність в Грузії індустрії так званих розважальних музеїв. Так ми зв'язалися з авторами ідеї, відвідали музей у Загребі, переглянули статистику різних країн і прийняли рішення стати членами світу ілюзій", - розповіла один із авторів ідеї зародження Музею ілюзій в Тбілісі Наталі Ананіашвілі.

За її словами, концепція Музею ілюзій радикально відрізняється від класичного поняття музею. Експонати такого музею мають не тільки навчати аудиторію, а, найперше, веселити, розважати й дивувати.

Тбіліський музей ілюзій міститиме понад 70 експонатів, заснованих на знаннях із галузі науки, математики, біології та психології. З огляду на те, що авторство проекту музею ілюзії належить Хорватії, встановлення інсталяції всіх експонатів бере на себе хорватська сторона.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі