Останнього імператора інків стратив іспанець

Джерело: Gazeta.ua

Іспанський конкістадор Франсиско Пісарро заснував 18 січня 1535 року у Перу місто Ліму.

Першими жителями Перу були кочові мисливці-збирачі, що мешкали в печерах прибережних районів. Між 1526 і 1528 роками іспанський конкістадор Франсиско Пісарро досліджував узбережжя Перу. Його приваблювало багатство Інкської Імперії. Він повернувся до Іспанії, щоб отримати економічну підтримку і людей для подальшого вивчення країни. І він повернувся в Кахамарку на півночі Перу, де полонив і стратив інкського імператора Атауальпу.

Інки — правлячий рід народу кечуа, що мешкав на території сучасного Перу і створив велику централізовану імперію зі столицею у місті Куско в Андах. Імперія інків існувала досить короткий час — з 1438 року до 1533.

Ставши губернатором Перу, Пісарро заснував багато поселень, в тому числі і місто Ліма. 26 червня 1541 року Пісарро приймав у своєму палаці в Лімі гостей, коли в будинок увірвалося 20 осіб з мечами, списами, кинджалами і мушкетами. Пісарро, захищався в спальні мечем і кинджалом, але незабаром він впав замертво від безлічі завданих ран. Франсиско Пісарро поховали у дворі кафедрального собору в Лімі.

У 1991 році ЮНЕСКО оголосило Ліму надбанням культурної спадщини людства, бо місто зберегло свою архітектуру колоніального періоду. Сьогодні Ліма є промисловим і фінансовим центром Перу, тут засновано більшість національних компаній держави.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі