Найвідважніші битви та забуті герої: у Луцьку презентують історичний журнал

15 грудня (субота) о 17:00 у творчому просторі факультету філології та журналістики СНУ ім. Лесі Українки (вул. Винниченка 30-а) відбудеться презентація першого та другого номерів журналу «Локальна історія» – видання, яке популяризує українську історію, розповідаючи про найвідважніші битви, перипетії та колізії; героїв, про яких забули, або й більшість не знали.

Головний редактор журналу Віталій Ляска та засновник проекту «Локальна історія» Тарас Чолій розкажуть як можна зробити друковане видання в Україні, яке читали б тисячі, а також поділяться історією заснування ініціативи «Локальна історія».

Додамо, що у першому номері журналу «Локальна історія» можна більше довідатися про топ-5 найновіших музеїв світу, дізнатися про красу Terra Galicia й перебіг битви під назвою Чортківська офензива. Окрім того, в першому випуску – авторські колонки Галини Пагутяк і Юрія Винничука.

У другому номері – інтерв’ю з Олею Гнатюк та Сергієм Плохієм, репортаж із Франкового села та архівні світлини з галицького весілля, а також детективна історія про адвоката Станіслава Крижановського й нарис про Володимира Титлу, українця, що працював у компанії The Walt Disney.

Усіх, хто досліджує або ж просто любить історію, запрошують на презентацію. Вхід вільний


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі