«Вільна розмова на велику тему»: у Луцьку – вечір пам’яті Євгена Сверстюка

Вечір пам’яті Євгена Сверстюка (до 90-річчя з дня народження) «Вільна розмова на велику тему» відбудеться 13 грудня (четвер) о 13.30.

Місце проведення події: Музей Лесі Українки (навчальний корпус С, вул. Потапова, 9).

«Євген Сверстюк - публіцист і літературознавець, філософ, есеїст, поет, культуролог, релігієзнавець, активний учасник національно-демократичного руху, політв`язень радянського режиму. 

1 грудня 2014 року о 20.25 перестало битися серце відомого українця. Він народився у селі Сільце Горохівського району. Належить до когорти дисидентів-шістдесятників і є політв’язнем радянської епохи. Був редактором православної газети «Наша віра», президентом Українського ПЕН-клубу, доктором філософії і автором кількох книг та численних публікацій. Нагороджений Орденом Свободи.

Один з учасників ініціативної групи «Першого грудня» — створеного у 2011 році об'єднання українських інтелектуалів та громадських діячів. У її складі був одним з авторів Національного акту свободи — пропонованого Верховній Раді України суспільного договору, який опублікували 14 лютого 2014 року і мав на меті знайти шляхи виходу з політичної кризи.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі