Як Софія Ротару допомогла відомому волинянину здобути Гран-прі «Пісенного вернісажу»

Джерело: Таблоїд Волині

Український журналіст, редактор телевізійний менеджер Олександр Бутко розповів, як відомий волинянин В’ячеслав Хурсенко отримав допомогу від зірки естради Софії Ротару.

Спогадом про те, як волинський співак завоював Гран-прі «Пісенного вернісажу» 1994 року в Києві чоловік поділився на презентації збірки «Соколята» у Луцьку.

«Я був у журі того конкурсу, у якому традиційно був уже певний негласний список тих співаків, яким можна вручити нагороди. Біля мене сиділа Софія Михайлівна Ротару. Я запитав, як їй пісня «Соколята», вона відповіла, що дуже навіть цікава. Тоді я розповів їй історію, яку мені розповідав Слава.

Він написав цю пісню для Василя Зінкевича, коли той залишився з двома своїми синами, але той не наважився чомусь її виконати, і тому заспівав Слава. Коли Софія Михайлівна почула пісню, а в неї досить тепле ставлення було до Зінкевича, вона зрозуміла цю ситуацію повністю, включила всю свою чарівність і силу голови журі, щоб добитися гран-прі для В’ячеслава Хурсенка», – поділився Олександр Бутко.

Софія Ротару та Василь Зінкевич

Софія Ротару та Василь Зінкевич

 

Також він розповів, хто для нього знакові співаки усіх часів:

«Коли ми знімали фільм «Політ білого журавля» про Славу, і в мене теж брали інтерв’ю як у його друга, я сказав одну річ, яку чомусь сценаристи не включили до стрічки. Я сказав, що вважаю найкращими авторами-виконавцями пісень в Україні всіх часів трійку (в алфавітному порядку, бо не можу когось із них оцінити вище, ніж інших) Це Святослав Вакарчук, Тарас Петриненко і В’ячеслав Хурсенко!».

 

Сподобалось


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі