Опалювальний сезон на Волині хочуть призупинити

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Синоптики прогнозують потепління, у зв’язку з цим, голова облдержадміністрації уповноважив керівників населених пунктів Волині на власний розсуд призупиняти опалення, аби не «гріти повітря».

Про це йшлося під час розширеного засідання Антикризового енергетичного штабу за участю голів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) голів у режимі відеоселектору у п’ятницю, 16 жовтня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Зі слів голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, аби міські голови могли призупиняти опалювальний сезон, – він видав відповідне розпорядження.

«Ми очікуємо потепління, тому потрібно звернути увагу на те, аби ми не гріли повітря. Для цього голова ОДА дав розпорядження, що міські голови мають право самостійно вирішувати, коли і в якому режимі працюватимуть теплопункти та коли їх можна відключати», - інформував губернатор.

З цього приводу заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська розповіла, що таку практику застосовували торік й готові до зупинки опалення в місті й цього року.

«Ми мали гарний досвід торік: було рішення виконкому й теплопостачання призупинили. Це робили в листопаді, коли три доби була температура більше +8 градусів. Так, у нас на тиждень був призупинений опалювальний сезон. Будемо так діяти і цього року, якщо виникне потреба», - запевнила посадовець.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі