Як створювали образ Фреді Меркюрі у «Богемній рапсодії»

Джерело: Yabl

Створити захоплюючий образ Фреді Меркюрі для фільму «Богемна рапсодія» означало драматичне перетворення для Рамі Малека, відомого за роллю хакера в серіалі «Пан Робот», за яку він отримав кінопремію «Вибір телевізійних критиків» ( Critics’ Choice Television Award), а також премією «Еммі» за найкращу чоловічу роль у драматичному серіалі. Окрім того, Рамі номінували на кінопремію «Золотий глобус», премію Гільдії кіноакторів США за найкращу чоловічу роль у драматичному серіалі та премію Асоціації телевізійних критиків за особисті досягнення в драмі. 

Головний гример «Богемної рапсодії» Ян Сьювелл поставив собі завдання повністю позбутися всім знайомого Малека і створити зірку Queen. Основна складність полягала в тому, що Рамі мав зіграти Меркюрі в 19 та 37 років. Це були зовсім різні образи.

«Звичайно, окремі частини його обличчя дійсно дуже схожі на Фредді, але, водночас, були й проблемні місця, які Фреді зовсім не нагадують, - говорить Сьюелл. - Ніс Рамі трохи більший, тому нам довелося поставити Малеку крихітний протез, щоб зробити йому дуже прямий, гострий ніс, як у Меркюрі - це також трохи допомогло звузити очі Рамі».

Гримери використовували макіяж очей із затіненням, щоб зробити очі ближчими. Також довелося робити тіньовий мейкап на щоках. «У Рамі фантастична щелепа, яка й так дуже схожа на Фредді, але я зробив її ще більш подібною».

І, звичайно ж, гримери мали безліч зліпків зубів, зроблених для більш точного збігу найпізнаваніших параметрів Меркюрі. «Ми перебирали пару за парою. Безліч разів, доки не отримали таку, що, на нашу думку, ідеально підкреслювала риси Фреді, але й не забирала на себе всю увагу».

Точність роботи Сьюела була доведена, коли Рамі побачила дружина гітариста Queen Брайана Мей Аніта. «Рамі вийшов на сцену, як Фредді у своїх останніх виходах, і вона спалахнула. Це було так емоційно!»


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі