Із рахунків «Луцьктепла» зняли арешт

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

Попри те, що суд надав ДКП «Луцьктепло» відстрочку виконання рішення про стягнення зборгів з підприємства на користь ДК «Газ України», старший виконавець Відділу примусового виконання рішень ДВС України у Волинській області виніс постанову, якою наклав арешт на всі рахунки підприємства, в тому числі й спеціальні.

Представники підприємства переконані, що постанова державного виконавця є незаконною та оскаржили її в судовому порядку, пише «Під прицілом».

У судовому засіданні юрист ДКП «Луцьктепло» Вячеслав Наумчук пояснив, що 25 серпня ухвалою Господарського суду Волинської області підприємство отримало відстрочку виконання рішення про стягнення 22 691 686 гривень заборгованості за природний газ до 1 січня 2016 року.

Згодом ДК «Газ України» оскаржило ухвалу суду в апеляційному порядку. В цей час старший виконавець Відділу примусового виконання рішень ДВС України у Волинській області виніс постанову, якою наклав арешт на всі рахунки підприємства, в тому числі й спеціальні.

Зауважимо, що кошти, які поступають від споживачів за сплату блакитного палива, віднедавна, надходять на спеціальні рахунки, звідки вони перераховуються напряму постачальнику газу. Відтак, арештовувати спеціальні рахунки заборонено законом.

Втім це не завадило держвиконавцю накласти арешт на всі рахунки ДКП «Луцьктепло». Саме таку позицію відстоював сьогодні представник підприємства. Натомість представник відповідача пояснив, що навіть у випадку, якщо ухвала суду про відстрочку виконання рішення набрала законної сили, державний виконавець зможе лише зупинити виконавче провадження, однак рахунки так і залишаться під арештом.

Зрештою, суддя у справі Оксана Сур'як ухвалила, постанову про накладення арешту на рахунки підприємства є незаконною, а тому її слід скасувати. Разом з тим, дії старшого виконавця Відділу примусового виконання рішень ДВС України у Волинської області також визнали незаконними. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі