У Києві археологи знайшли скарб – близько 2 кг срібних монет

Джерело: Gazeta.ua

У столиці на території заповідника "Стародавній Київ" археологи знайшли близько 2 кг срібних монет.

Скарб був захований в підвалі знесеної в 70-ті роки ХХ століття будівлі. Про це повідомив директор департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк в Facebook.

"Знайшла скарб на Подолі архітектурно-археологічна експедиція Інституту археології НАНУ на чолі з Всеволодом Івакіним під час проведення охоронних археологічних досліджень. Монети датуються часом від 1817 до 1912 року", – розповів Никоряк.

Археологи поки не можуть сказати, чому саме скарб був закопаний. Водночас можна припустити, що на цьому місці жив працівник банку, який розташовувався в сусідній будівлі.

"Археологи припускають, що в буремні роки Української революції, коли життя, на жаль, перестало бути цінним, а банківським працівникам приділяли особливо пильну увагу, господар сховав свій скарб у підвалі для того, щоб вже ніколи до нього не повернутися", - пише Никоряк.

Знайдені монети мають номінал 1 рубль, 50/20/10 копійок. Зараз скарб знаходиться у археологів, після реставрації монети передадуть до експозиції музею археології Інституту археології НАНУ.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі