У Луцьку недоремонтували вулицю

Джерело: Під прицілом
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку на вулиці Ветеранів ще у червні почали класти асфальт, однак досі лишається невідремонтованим великий шмат дороги.

Зокрема, поблизу будинку на Соборності 25б, саме навпроти маршрутної зупинки, частина розритої дороги залишилась без нового покриття, повідомляє «Під прицілом».

Недокладений відрізок створює для перехожих певні незручності, адже під час дощів у ямі, яка залишилася від так званого ремонту, утворюється велика калюжа. Тож люди, сідаючи в маршрутку, щоб не ступати у яму з водою, змушені зупиняти транспорт просто на проїжджій частині.

Місцевий мешканець Олександр розповів, що у липні під час прямого ефіру на ВОДТРК звертався до луцького міського голови Миколи Романюка з цією проблемою. Згодом це ж питання чоловік у прямому ефірі поставив заступнику мера Тарасу Яковлеву. Проте, за словами чоловіка, ця проблема викликала у чиновників лише сміх та здивування. Мовляв, це питання окрім нього більше ніхто не піднімає.

«Все це тягнеться ще з червня, відколи відремонтували дорогу на Ветеранів. Тоді асфальт на дорозі зняли, але так і не доклали. А в додаток ще й поставили кіоск «Теремно Хліб» просто на тротуарі. Ось це взагалі абсурд. Так робиться по-європейськи, чи ми так в Європу йдемо? Щоб посеред тротуару ставити кіоск!» - ділиться наболілим лучанин.

У той же час, зі слів чоловіка, люди вже зверталися з цим питання до депутатів, але «обіцянка - цяцянка, а бідному радість».

«То куди ж діватися матерям з дитячими візками, які їдуть в дитячу поліклініку? Вони змушені виходити на проїжджу частину. Ось це вам і громадська безпека, ось це і робота нашого уповноваженого мера. Вони ж нічого не знають, а знають тільки своє. Люди дзвонять, звертаються, просять, але ніхто на це не реагує. Яковлев сказав, що це питання вирішують, але ж скільки його вирішувати можна? Бригаду зняли, ясно, що туди вже цьогоріч ніхто не поїде класти асфальт», - резюмував лучанин.

Якщо ж зупинку і зроблять, то, зі слів чоловіка, люди змушені будуть перестрибувати ями та калюжі, щоб сісти в маршрутку.

Ще одна місцева мешканка Тетяна розповіла, що місцеві зверталися зі скаргами на такий ремонт дороги до чиновників. Проте, їм повідомили, що далі на вулиці Ветеранів будують будинок, і машини з піском та щебенем розбивають покриття. Тому було прийняте рішення далі на вулиці не класти асфальт, відповідно цю ділянку також залишили без ремонту.

«Сказали, коли будуть завершені чорнові роботи, то продовжать тут ремонт. Коли доробили дорогу до будинку, що будують, то вирішили, що те, що залишилось,  доробляти не будуть. Але чому ось цей клаптик має відношення до тої ділянки - ніхто не знає», - повідомила жінка.

«Тут зупинку вже можна було зробити, Ветеранів не така велика вулиця. Магазинчиків набудували, а дорогу не зробили, безліч калюж тут, особливо взимку та восени. З дитячим візком немає де пройти, незручно», - розповідає лучанка Тетяна.

«Що тут можна говорити. Така надія була на цю владу, якщо чесно. Але тепер всі розчаровані. Прийшли ті ж самі «януковичі» в овечій шкурі. Де живе депутат, там дороги роблять. Тут чи платиш за дороги, чи не платиш,  а результатів нуль. Так ніби тобі хочеться когось утримувати. Ніхто не знає виходу, бо такі закони прийняті. Обійдеш кругом і знову на те саме місце прийдеш», - скаржиться інша місцева мешканка.

Як розповів журналістам інтернет-видання «Під прицілом» директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький, дорогу все ж відремонтують. 

«Чекаєм роботи щодо завершення будинку. Вони зробили проект на облаштування тротуару і хочуть профінансувати частину робіт. Тому ми призупинили роботи до завершення будівництва. Вони готові 200-250 тисяч дати на ремонт, тож завершення ми будемо уже робити разом за тим проектом», - розповів директор ЖКГ.

В той же час, зі слів Кубіцького, проект сьогодні був покладений на експертизу. Тож чиновник пообіцяв, що вже до нового року завершать ремонт дороги на вулиці Ветеранів, навіть якщо у забудовників і виникнуть якісь власні проблеми.

Але чи вирішиться це питання так, як говорить чиновник, чи доведеться лучанам зимувати зі своєю проблемою - буде видно згодом.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі