Біжи, Террі, біжи: канадець безперервно біг 143 дні

Джерело: Znaj.ua

Террі Фокс народився в Канаді. Він з самого дитинства займався баскетболом і мріяв стати вчителем фізкультури. Після закінчення школи він вступив в університет. Але його бажанням не судилося збутися. У 1977 році хлопець відчув сильний біль у нозі. Він відправився до лікаря, і йому поставили страшний діагноз: рак кістки. На жаль, ногу довелося ампутувати. З того часу в його житті з'явилися ліки, біль, хіміотерапія, опромінення. Навколо знаходилися вмираючі люди і ті, які теж позбулися кінцівок. У 17 років важко це прийняти. А вже тим більше змиритися з таким.

 

 

 

Незважаючи на всю біль і муки, зі спортивним майбутнім Террі прощатися не збирався. Йому лише частково вдалося виконати свою мрію. Але він змінив історію.

Через 3 роки Террі вирішив пробігти марафон від океану до океану. Його мета – зібрати пожертви на дослідження онкологічних хвороб. Він просив трохи – хлопець хотів, щоб кожен канадець скинувся всього по одному долару.

 

 

 

Рішення атлета вражає! Далеко не кожна жива людина здатний подолати таку дистанцію. Що вже говорити про людину, який втратив ноги. Для Террі проблеми зі здоров'ям не були перешкодою. Він ретельно готувався до марафону, тренуючись кожен день протягом цілого року.

Так званий "Марафон надії" стартував 12 квітня 1980 року. Террі символічно занурив свою здорову ногу в Атлантичний океан в Ньюфаундленд. Наступного разу він хотів це зробити у Ванкувері в Тихому океані.

 

 

 

Фокс щодня пробігав 42 кілометри – марафонську дистанцію. Він швидко втомлювався і втрачав сили – хвороба давала про себе знати. Але завдяки силі волі, поставленої мети і підтримки інших людей він не здавався. Через 5 місяців після початку марафону хлопця здолали метастази. На жаль, він був змушений припинити бігти 1 вересня в Онтаріо. Хлопець помер незадовго до свого 23-річчя. Але його мрія збулася.

 

 

 

В результаті, Террі Фокс подолав 5373 кілометра. Він безперервно біг протягом 143 днів. Йому вдалося зібрати більше 24 мільйонів доларів – 24 мільйони канадців скинулися по долару.

 

 

 

З тих пір не тільки в Канаді, але і в інших 50 країнах щорічно проводять благодійні забіги імені Террі Фокса. Як і хотів відважний хлопець з величезною силою волі, зібрані кошти йдуть на вивчення онкологічних захворювань. Зараз фонд зібрав вже понад 360 мільйонів доларів.

Коротке життя цього хлопця дійсно була гідною. Його відважний подвиг розтопив серця мільйонів.

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі