У Єгипті археологи знайшли гробницю з муміфікованими кішками і жуками

Джерело: Історична правда

Археологи Єгипту заявили, що виявили рідкісну колекцію муміфікованих кішок та жуків-скарабеїв. Також, вченим вдалось відкрити могилу, ймовірно П'ятої династії, яку вони планують дослідити у найближчі тижні.

Муміфіковані жуки та коти були серед артефактів, виявлених у 7 гробницях, знайдених протягом останніх 6 місяців робіт на краю комплексу піраміди Кінга у стародавньому некрополі Саккара – повідомляє Громадське.

 Археолог працює в могилі Хуфу-Імхата, в районі Саккара, Гіза, Єгипет, 10 листопада 2018 року

Фото: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

 

Саккара слугувала некрополем для Мемфіса — столиці стародавнього Єгипту понад два тисячоліття тому.

"Муміфіковані скарабеї — це щось унікальне. Це щось дуже рідкісне, — зазначив секретар Вищої ради стародавніх пам'яток Єгипту Мостафа Вазирі.

"Я ніколи не чув про них раніше", — додав Вазирі.

Крім жуків, археологи виявили десятки мумій кішок, а також позолочених котячих статуй, у тому числі бронзову статую, присвячену богині-кішці — Бастет.

Команда науковців також знайшла розписану дерев'яну кобру і крокодилячі саркофаги, колекцію позолочених статуй із зображенням тварин, а також амулети.

Крім того, археологи заявляють, що ймовірно відшукали гробницю П'ятої династії. Під час підготовки місця для ознайомлення з останніми відкриттями, вони виявили двері іншої могили, яка залишається наразі закритою.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі