Науковці вирішили надскладні загадки історії, над якими ламали голови мільйони людей

Джерело: Znaj.ua

1. Інопланетний сигнал "Wow!"

 

ЗАГАДКА: В 1997 році з далекого космосу вчені зловили загадковий сигнал. Його унікальність змусила дослідників назвати його просто "Вау!". Спроби розшифрувати або зловити цей звук ще раз виявилися марними. Це переконало багатьох в тому, що сигнал надійшов до нас від прибульців.

ВІДПОВІДЬ: Всі надії були зруйновані вченими в 2017 році. Як виявилося, джерело сигналу - водень на поверхні комет 266P/Christensen і 336P/Gibbs, транзит яких в сузір'ї Стрільця проходив якраз 15 серпня 1977-го і 27 липня 2017 року. Загадковий звук - лише природне явище, викликане двома кометами.

  2. Величезні статуї з острова Пасхи

 

ЗАГАДКА: Археологи кілька сотень років ламали голову над тим, як примітивним остров'янам, не маючи нормальних інструментів, вдалося обробити гігантські моноліти вагою до 82 тонн, тягти їх кілька кілометрів і ставити вертикально.

ВІДПОВІДЬ: Виявилось, що древні статуї витісувалися з каменю в одній частині острова і переносилися в іншу. Сюжет від National Geographic показує, як за допомогою командної роботи і простих пристроїв можна перетягнути кам'яну статую вагою 90 тонн на кілька кілометрів.

3. Круги на полях

ЗАГАДКА: Цю загадку також відносять до витівок інопланетян. Звідки з'являються такі кола? Невже люди здатні створювати такі складні конструкції за одну ніч?

ВІДПОВІДЬ: Як з'ясувалося, навіть найскладніші геометричні фігури на полях можна "намалювати" за допомогою мотузки, сходів і дерев'яної дошки. The Telegraph навіть опублікував інструкцію, як зробити коло на полі.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі