Кідрук, Любка, Бойченко і Камиш презентують нові книжки на «Фронтері» у Луцьку

Роман про сімох уцілілих в авіакатастрофі, які намагаються зберегти людське в собі, інсайдерська оповідь про суворих чорнобильських шукачів металу, непередбачуваний роман про злочин і помсту та короткі есеї про все на світі… Організатори Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера» розповіли, які книжкові новинки чекають на відвідувачів вже наступного тижня.

Маркіян Камиш «ЧОРМЕТ»

Маркіян Камиш – український романіст, який представляє Чорнобильське підпілля. Протягом восьми років він незаконно розслідує і пише про Чорнобильську зону відчуження та Прип'ять. Він зробив понад 100 експедицій за колючий дріт і сумарно прожив у Зоні більше року.

Дебютний роман Камиша про чорнобильських сталкерів «Оформляндія» схвально сприйняли французькі критики. Французький культурний журнал Le Nouvel Observateur назвав його «приголомшливим», а журнал Monaco Hebdo включив у «Вибір місяця».

«Чормет» – це повість про людей, які живуть біля кордону Зони відчуження і збирають металобрухт. Про суворих і п’яних чоловіків з металевими зубами і монохромними тату на руках, які здають в брухт-прийомки авіабомби вермахту в мішках та поцуплені в сусідів металеві огорожі, аби обміняти їх на денатурат. Це історія про людей, які мріють здати на метал все навколо них, навіть ядро Землі», - ідеться в анотації.

 

 

Презентація книги відбудеться о 13:00 у суботу, 17 листопада.

Місце: Палац культури, 2 пов. (вул. Богдана Хмельницького, 1)

Макс Кідрук «ДЕ НЕМАЄ БОГА»

Ця книжкова презентація завершить грандіозний тур письменника #101містоДНБ, що розпочався наприкінці вересня цього року. Цілком імовірно, що до Луцька Макс привезе довидані примірники свого нового роману «Де немає Бога», адже попередній 10-тисячний наклад розійшовся всього за два місяці.

«Доведена до відчаю українка з великою сумою грошей, яка ігнорує дзвінки від чоловіка. Росіянин-пілот, який намагається приборкати аерофобію після загибелі коханки в катастрофі рейсу MH17. Найвідоміший політик Баварії на пікові кар’єри, який ненавидить свою роботу. Гравець американської Національної футбольної ліги, життя якого розвалилося після одного невдалого розіграшу. Таємний папський кардинал, який прямує до країни, де офіційно не існує Католицької церкви... Незнайомці з різними долями. Єдине спільне для них - рейс 341, і він веде до найбільшого випробування у їхньому житті.

«Де немає Бога» – спроба збагнути, чи є всередині нас щось таке, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога», - розповідає Макс про свою книгу.

 

 

Презентація книги відбудеться о 15:00 у суботу, 17 листопада.

Місце: Театр ляльок (вул. Кривий Вал, 18)

Олександр Бойченко «КРАЇНА ЗА ЗБРУЧЕМ»

Нова збірка есеїв українського письменника, публіциста та перекладача Олександра Бойченка буде в числі перших презентованих книг.

«Анотація є, але вона така, як і всі анотації до моїх попередніх збірок. Тобто така, щоб нічо не було ясно», - написав нам Олександр Бойченко у відповідь на прохання розповісти про свою книгу. Збірка есеїв «Країна за Збручем» вийшла друком у видавництві «Книги ХХІ». До неї увійшли тексти, які автор публікував у журналі «Країна» та в ресурсі «Збруч» протягом останніх кількох років.

 

 

Презентація книги відбудеться о 17:20 у суботу, 17 листопада.

Модератор: Андрій Любка

Місце: Театр ляльок (вул. Кривий Вал, 18).

Андрій Любка «ТВІЙ ПОГЛЯД, ЧІО-ЧІО-САН»

Новий роман Андрія Любки змусить вас полюбити оперу, зненавидіти правосуддя, захотіти відвідати Румунію та прочитати Овідія.

«П’яний суддя на пішохідному переході збиває на смерть молоду жінку і, ясна річ, без особливих зусиль уникає покарання. Але чоловік збитої – не з тих, кого можна купити чи залякати, він краще втратить усе, та відомстить. Психологічний трилер про сучасну Україну, де вартість людського життя вимірюється хабарами, а вбивці стоять у перших рядах на церковних службах. Але до чого тут Пучіні і здатний спопелити душі обох антагоністів погляд мадам Батерфляй? І чи справді поділ на добро і зло є в цьому романі таким однозначним? Відповіді на останнє запитання читач не знайде до самої розв’язки. А можливо, й після неї», - анонсують у видавництві.

 

 

Презентація книги відбудеться о 21:00 у неділю, 18 листопада.

Модератор: Макс Кідрук

Місце: Театр ляльок (вул. Кривий Вал, 18).

 

Нагадаємо:

17-18 листопада у Луцьку відбудеться І Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера», який поєднає 4 країни та розповідатиме про літературу цілого століття.

 

«Фронтера» виникла як проект міжнародної культурної взаємодії. В історії країн-учасниць цьогорічного фесту – Польщі, Білорусі, Латвії, України - є багато спільних сторінок. Вже у листопаді ми дізнаємося і про спільні літературні тенденції.

Фестиваль унікальний для Луцька, та й для України загалом, адже окрім традиційних книжкових презентацій і розмов буде представлено оригінальні мистецькі проекти, заходи для дітей та молоді, а також поряд із відомими авторами виступатимуть автори-початківці, які роблять перші кроки на літературній ниві.

КВИТКИ -  https://bit.ly/2ACgSGx та в книгарні «Волинської обласної друкарні» (просп. Волі, 27).

Увага! Під час фестивалю квитки можна буде придбати та обміняти на браслети:

  • в Палаці культури (вул. Богдана Хмельницького, 1) з 11:00 до 16:00;
  • в Театрі ляльок (вул. Кривий Вал, 18)  з 12:00 до 19:00.
  •  

ОРГАНІЗАТОРИ

ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль», Департамент культури Луцької міської ради та меценат Роман Бондарук.

ПАРТНЕРИ

Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку, Волинська обласна рада, Волинська обласна друкарня, Passage Interdit, Ideil, Fragolino Novellina, Pub Oldskull, Rhombus Hotel, Kava Avenue.

ОФІЦІЙНИЙ ХЕШТЕГ: #фронтерафест

Більше інформації шукайте на сайті: www.stendal.com.ua

За додатковою інформацією звертайтеся на пошту stendalutsk@gmail.com та за телефоном: +380639624259

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі