У Луцьку біля замку святкували Покрови

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку вшанували загиблих бійців та привітали захисників України.

Дійство відбулося 14 жовтня на майдані біля замку Любарта.

Свято влаштувала політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». На майдані нагороджували бійців, варили куліш, співали народні пісні.

Перед урочистим нагородження «Піккардійська Терція» виконала твір «Пливе кача».

Очільник списку волинського УКРОПу Ігор Палиця подякував бійцям за відвагу і героїзм, привітав їх зі святом. Він нагадав, що саме волинські військові першими почали стріляти у російських окупантів, навіть не маючи на це наказу. 

«Сьогодні українцям зрозуміло, що таке незалежність і що таке їхня країна. Зрозуміли після того, як пролилася кров на Майдані Незалежності. Зрозуміли після того, як ворог зміг тимчасово зайти а автономну республіку Крим, коли в березні почалися захоплення обласних адміністрацій, Слов’янська, коли почалася фаза АТО. Багато хто не розуміють тільки одного. Чому Крим, де на той момент було 25 тисяч військ України, віддали п’ятьом тисячам російських військ, з яких три тисячі був обоз в Севастополі. Триста волинян поїхали в Одесу і допомогли стримати там. В це свято я хотів би сказати вам дякую від всіх тих, хто був у тилу. Дякую волонтерам. Сім’ям, які чекають на вас і сподіваються, що коли ви повернетеся, життя стане кращим. Хочу попросити в вас вірити в те, що Україна стане кращою. Всі вороги, і зовнішні і внутрішні, будуть покарані. Ми їхні імена будемо знати», - зазначив він.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі