У Львові після 20 років простою запрацював цікавий водограй

Джерело: канал 24

6 листопада у Львові на вулиці Коперніка, навпроти пам'ятника Маркіянові Шашкевичу, після капітального ремонту увімкнули фонтан "Водолій". До цього часу водограй не працював 20 років.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, відповідно до проекту, тепер вода тече позаду скульптури Водолія та підсвічується, а з глечика міфічного персонажа витікає питна вода, яка починає текти лише тоді, коли хтось підходить до фонтану.

Водолій, Львів, культура, Коперніка, фонтан
З глечика міфічного Водолія тепер витікає питна вода

"У 70-х роках стіну цієї композиції облицювали пісковиком. Скульптура Водолія тут була також. Тому ми вирішили оновити фонтан: бетонну стіну зробити мінімалістичною, без декору, щоби закцентувати на скульптурі, відтінити її. А ще ‒ облаштувати підсвітку", – зазначила архітекторка Ольга Криворучко у коментарі ZAXID.NET.

Що відомо про відновлений фонтан "Водолій" у Львові: дивіться відео

Зауважимо, що роботи з відновлення фонтану тривали чотири місяці. За цей час тут замінили цегляну кладку, гідроізоляцію та плитку, відремонтували чашу фонтану, зробили каналізування, а також встановили освітлення та фотоелементи.

Водолій, Львів, культура, Коперніка, фонтан
Фонтан не працює, коли біля нього немає жодної людини, а коли хтось підходить, починає текти вода 

Загалом вартість ремонтних робіт становить майже 615 тисяч гривень: будівельні роботи – понад 453 тисячі гривень, інші витрати – більше ніж 161 тисяча гривень. Усі кошти було виділено з бюджету розвитку Львова.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі