Український мультфільм став переможцем міжнародного кінофестивалю

Джерело: Gazeta.ua

28 жовтня створений за підтримки Держкіно мультфільм "Викрадена принцеса" став переможцем 6 Міжнародного кінофестивалю The Richard Harris International Film Festival 2018 (RHIFF 2018).

Мультик переміг у номінації "Найкращий художній фільм", інформує прес-служба Держкіно.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців фільму з нагородою.

"Після шаленого визнання та любові українського глядача "Викрадена принцеса" завоювала свою першу міжнародну премію та довела, що є достойним конкурентом найкращим зразкам світової комерційної анімації. Переконаний, що це далеко не остання її перемога!".

Міжнародний Кінофестиваль RHIFF проходив у ірландському місті Ламерік з 25 до 29 жовтня. Український повнометражний мультфільм "Викрадена принцеса", створений анімаційною студією Анімаград за підтримки Державного агентства України з питань кіно, змагався за премію Best Feature Film (Найкращий повнометражний фільм) і отримав перемогу.

"Для нашої команди перемога у Міжнародний День Анімації на кінофестивалі в номінації Найкращий повнометражний фільм – це щось неймовірне! Думаю, журі оцінили мультфільм за позитив, гумор ы життєву енергію. Це було особливо помітно за реакцією глядачів на церемонії нагородження, коли оголосили наш проект. Особисто для мене реакція глядачів – це найголовніше!" – зазначив режисер стрічки Олег Маламуж.

На Гала-церемонії нагородження RHIFF 2018 премію отримала тимчасовий повірений у справах України в Ірландії Олена Шалопут.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі