Фільм про хлопчика з Донбасу потрапив до лонг-листу «Оскара»

Джерело: Громадське

Документальний фільм про Донбас «The Distant Barking of Dogs» («Віддалений гавкіт собак», ред.) офіційно пройшов кваліфікацію американської кінопремії «Оскар» та потрапив до лонг-листу.

«Наша документальна стрічка про Україну пройшла кваліфікацію Оскара і тепер в Лонглісті. Хвилинка паузи для істерики: ааааааааа», — написав асистент режисера стрічки Азад Сафаров.

Він зазначив, що на перемогу вже претендують близько 160 стрічок, ще близько 10 додадуть у листопаді — «конкуренція неймовірна».

Також вказав, що цьогоріч на премії «Оскар» рекорд за кількістю документальних стрічок.

У грудні журі обере 15 найкращих стрічок.У 2017 році фільм The Distant Barking of Dogs переміг на Фестивалі документального кіно в Амстердамі. У лютому цього року фільм переміг у номінації «Найкращий документальний фільм» на фестивалі у Швеції.

Наразі у картини 18 нагород, які вона отримала 16 фестивалях: інколи стрічка отримувала по 2-3 нагороди.

Документальний фільм «The Distant Barking of Dogs» розповідає історію 10-річного хлопчика з Донбасу, який живе біля лінії фронту. Його знімали у селі Гнутове Донецької області з 2015 по 2017 рік. Село Гнутове поблизу Маріуполя перебуває під контролем України, але регулярно потрапляє під обстріли.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі