Головний поліціант Києва став почесним громадянином Луцька

  1. Новина відноситься до:

Керівник поліції Києва Олександр Фацевич став почесним громадянином Луцька.

Таке звання 29 липня командиру київських поліціантів присвоїла Луцька міська рада. За проголосувало 32 депутати.

Ініціатором такого рішення стали луцький міський голова Микола Романюк та секретар міськради Сергій Григоренко. Секретар повідомив, що Фацевич проживав у Луцьку з перервами з 1998 року. Його мати росіянка за походженням, батько родом з Луцька. Фацевич викладав у Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Під час війни на Сході брав участь у боях під Дебальцево, Іловайськом.  У грудні 2014 року, будучи командиром підрозділу «Світязь», воював під Вуглегірськом. Підрозділ опинився в приміщенні інтернату і без важкої зброї проти ворожої техніки тримав оборону протягом трьох днів.

Командир, після надходження підкріплення Збройних сил України, зумів вивести свій підрозділ без втрат. За це отримав орден «За мужність ІІІ ступеня». Пізніше очолив поліцію міста Києва.  

Рішення надати звання почесного громадянина Олександру Фацевичу не викликало категоричної незгоди в сесійному залі. Однак, депутати Богдан Шиба та Павло Данильчук вважали за доцільне надати таке звання загиблому 27 липня 2014 року під час боїв за містечко Лутугіне на Луганщині Сергію Шостаку. Втім положення про призначення звання передбачає, що такий титул надається лише раз у рік і лише одній постаті.

Серед інших озвучених у сесійній залі застережень той факт, що Фацевич представник нинішньої влади, хоч і силовиків. Втім, як апелювали ініціатори, звання присвоюється за заслуги саме як офіцера, учасника АТО. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі