Український письменник напише книгу в Антарктиді

Джерело: ЛітАкцент

Український письменник і журналіст Маркіян Прохасько вирушає до Антарктиди.

Там писатиме репортажну книгу про українських полярників, повідомляє "Читомо".

Прохасько проведе 2 місяці на українській арктичній станції "Академік Вернадський". Мандрівку запланували на січень 2019-го.

Ще не написану книгу готове опублікувати"Видавництво Старого Лева".

"Хочу брати участь у всьому, що там відбуватиметься. На станції житиме близько двох десятків людей, не тільки науковців, а й кухарів, робітників, сисадмінів. Я збираюсь поговорити з усіма: навіщо вони туди їдуть, чого там шукають? Мені цікаво, як впливає на людину тривале перебування у крижаній пустелі. Братиму участь в усіх вилазках, піду фотографувати пінгвінів", - розповідає Маркіян.

Окрім життя на станції, письменник планує написати про зміни клімату, геополітичні катаклізми, якими загрожують претензії кількох держав на землі Антарктики.

Зараз письменник готується до поїздки: читає книжки та наукові статті, планує зустрічі з колишніми полярниками.

27-річний Маркіян Прохасько - син українського письменника Тараса Прохаська.

2018-го видав свою першу книгу - "Нестримна сила води". Це збірка з 9 оповідань, які зводяться до пошуку ідеального міста. "Серед безлічі можливих урбаністичних пейзажів, часів, вимірів й альтернативних світів розгортаються історії розквіту та занепаду, відчаю та надії, поразки та рутинного переживання найбільшого щастя", - пишуть в анотації до видання.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі