Тендітні ніжки. Історія слінгбеків

Джерело: L'Officiel
  1. Новина відноситься до:

Слінгбеки - вид напіввідкритих туфель, які вперше з'явилися в 1940-х роках. У той час стала популярною чуттєва естетика стилю пін-ап, що підкреслює жіночу сексуальність. Більш відкритими стали не тільки наряди, але і взуття - і саме тоді жінки стали носити щось середнє між туфлями і босоніжками: модель із закритим носком і відкритою кокетливою п'ятою. Ремінець в слінгбеках, який і дав назву цьому виду взуття, може бути як навколо щиколотки, так і навколо п'яти.

 

 

Новий етап популярності слінгбеків запустила Коко Шанель: в 1957 році вона представила свою версію моделі - на низькому блок-підборі і з двоколірним носком. Через багато років, уже в 2015, креативний директор Chanel Карл Лагерфельд повернув на подіум взуття.

Сьогодні, через майже 70 років з моменту їх створення, слінгбеки знову актуальні. Героїні стрітстайлу поєднують класичні моделі з невеликим каблуком kitten heel з джинсами-бойфрендами, а туфлі яскравих забарвлень з незвичайним декором або з незвичного матеріалу, наприклад пластику, - зі стриманими елегантними образами.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі