Метрополітен–опера: глядачі не чули і не бачили сцени

Джерело: Gazeta.ua

У Нью-Йорку на 49 вулиці Бродвею 22 жовтня 1883 року відкрили найбільший оперний театр у світі - Метрополітен –оперу. На першу виставу - оперу "Фауст" Шарля Гуно прийшли понад три тисячі глядачів.

У найбільшому оперному театрі глядачі не чули і не бачили сцени
Метрополітен–опера в США. Фото: http://operawire.com

Метрополітен оперу збудували за три роки. Півмільйона доларів зібрали багатії з акціонерного товариства "Метрополітен гаус-компані". Найняли найкращого архітектора Нью-Йорку – Джозія Клівленда Каді. Той вирішує зробити будівлю триповерховою і не економити. Обирає найдорожчі матеріали.

За годину до початку вистави театр заповнений. Найдорожчі квитки по $10 доларів у перші ряди давно розкупили. Перекупщики правлять ціну втричі більше, продають фальшиві квитки. Дехто з них заробив кругленьку суму на перепродажах. На "стоячі місця" в останніх рядах запускають за годину до вистави. Замість анонсованих $1,5 за квиток у касі починають правити за вхід усі 3 долари. На той час стільки заробляє кваліфікований майстер за тиждень. Охоронцям театру допомагає стримувати натовп поліція.

Опера "Фауст" французького композитора Шарля Гуно у європейських операх була безпрограшним варіантом. Лірична історія про любов старіючого вченого до Маргарити і бажання за допомогою нечистої сили повернути собі молодість вражає американців. Актори відпрацьовують свою роль дуже добре. Зал стоячи аплодує.

Глядачі розчаровані акустикою і розміщенням глядацьких місць у залі. На задніх рядах і на балконах виразно чути лише голосні співи. Ззаду ще й не видно сцени. Глядачі спираються на перила аби хоч щось побачити. Через дев'ять років театр майже вщент згорів через необережне поводження з вогнем. Його відбудували, але повністю змінили глядацьку залу та інтер'єр.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі