Квіткарів у центрі Луцька більше не буде

  1. Новина відноситься до:

Квітковий ринок, який розміщувався в дворі на початку проспекту Волі біля магазину «Панно», перенесуть до 1 вересня.

Про це розповів перший заступник луцького міського голови Тарас Яковлев.

Він зазначив, що квітковий ринок у дворі біля будинків 3 та 7 проспекту Волі розміщувався тимчасово на час реконструкції Центрального універмагу. Однак нині торгівля квітами біля ЦУМу не передбачена, як і не передбачена у дворі на проспекті Волі. Тому прийняли рішення перенести ринок. Тим паче, що чимало мешканців двору, в якому перебував квітковий ринок, нарікали на сміття, яке залишають продавці.

Яковлев каже, що ринок почав розростатися і, крім квітів, тут почали торгувати редисом, ягодами, фруктами, що недопустимо. Окрім цього, тут немає біотуалетів, належних умов для торгівлі. Тому було прийнято рішення, аби перенести торговців. Вибрали місце біля магазину «Знання», що на перетині вулиць Чехова та проспекту Волі.

«Торговці мають до 1 вересня надати пропозиції, як вони бачать там облаштування ринку. В робочому питанні вирішимо, яким чином буде організований ринок: чи торговцями за власний кошт, чи комунальним підприємством «Парки та сквери Луцька», який буде здавати територію в оренду. І ті жінки, які торгують в палатках трояндами, і ті, які торгують квітами зі своїх присадибних територій, повинні переїхати до 1 вересня», –  зазначає Яковлев.

«Взагалі я бачу його в підземному переході, як у всіх містах», – додав міський голова Микола Романюк.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі