7 місць України, які страшно відвідувати

В Україні є кілька місць, де відбуваються дивні речі, які лякають людей. Їх не можна пояснити за допомогою науки або логіки, тому їх звикли обходити іншими шляхами.

Підбірка найбільш містичних куточків стане в нагоді мандрівникам, як люблять полоскотати собі нерви, пише clutch.ua.

Вінницька психіатрична лікарня

Автор: clutch.ua

Вінницька психіатрична лікарня

Вінницька психіатрична лікарня

Історія цієї лікарні, яка з'явилася в кінці 19 століття в Вінниці, наповнена страшними подіями.

Тут лікували хворих жахливими методами: кровопусканням, опіками, п'явками, проносним засобами, оцетом, голодуванням, водолікуванням. Людей зв'язували ременями і, навіть, застосовували кайдани. Від такого лікування смертність серед пацієнтів була просто вражаючою.

У радянську окупацію сюди потрапляли люди, які не догодили уряду. Над ними проводили експерименти.

Тюрма на Лонцького

Автор: clutch.ua

 Тюрма на Лонцького

Тюрма на Лонцького

Зараз це музей-меморіал жертв окупаційних режимів, але в ХХ ст. це була в'язниця польського, радянського і нацистського режиму. Речі, які тут відбувалися навіть описувати важко. Незважаючи на відсутність легенд про це місце, знаходиться там дуже некомфортно.

Кладовище з вампіром

Автор: clutch.ua

Кладовище з вампіром

Кладовище з вампіром

Старовинне кладовище в Івано-Франківську є справжньою знахідкою для любителів вампірів. У 1974 році в місті знайшли трупи з дивними слідами укусів на шиї. Ходять легенди, що саме там колись був похований вампір. Його могилу вирішили зруйнувати військовим вогнеметом. Після цього випадки дивних смертей відразу припинилися.

Зелений театр

Автор: clutch.ua

Зелений театр

Зелений театр

Місце сповнене легендами і приваблює любителів паранормальних явищ. Зелений театр - це величезна споруда з підземними ходами і тунелями. Ходять історії, що він є центром підземних комунікацій ще з часів заснування Києва.

Також існує думка, що тут любив гуляти письменник Михайло Булгаков. Говорять, що неподалік був цвинтар самогубців і померлих немовлят, а за радянських часів злочинці залишали тут тіла вбитих.

Ставка Гітлера "Вервольф"

Автор: clutch.ua

Ставка Гітлера

Ставка Гітлера "Вервольф"

Ставка Адольфа Гітлера у Вінницькій області була зменшеною копією головної ставки "Вольфшанце" в Східній Прусії . Будували комплекс 5 тис. радянських військовополонених, всі були вбиті. За загадкових обставин загинули і німецькі інженери - їх літак вибухнув в повітрі.

Долина привидів

Автор: clutch.ua

Долина привидів

Долина привидів

Гірський масив Демерджі або Долина привидів складається з великої кількості природних скульптур, які нагадують людей, тварин і химер. Люди тут часто страждають від галюцинацій та марень через місцеві рослин, які виділять речовини, що викликають тимчасові розлади психіки.

Дослідники паранормальних явищ стверджують, що Долина привидів - це аномальна зона. Тут часто збираються екстрасенси та інші прихильники езотеричних навчань.

Поляна "Громовище"

Автор: clutch.ua

Поляна

Поляна "Громовище"

Вночі поляна дивно світиться, а після цього в небо піднімається яскравий промінь світла. Люди, які потрапляють сюди, починають себе погано почувати, а під час грози це місце буквально притягує до себе блискавки, через що загинуло багато людей. На галявині археологи також виявили древнє капище.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі