Діти Гокінга показали відповіді генія на «великі запитання» про всесвіт

Джерело: Український інтерес

Діти та колеги Стівена Гокінга завершили його останню книгу, в якій науковець дає свої відповіді на питання “чи можливі подорожі в часі” та “чи існує Бог”.

Роботу над “Короткими відповідями на великі питання” Гокінг розпочав минулого року, але так і не встиг завершити. Тому це зробили діти та колеги науковця, послуговуючись матеріалами з його особистого архіву, інформують ABC-CBN News.

За словами доньки Гокінга Люсі, книга була спробою зібрати найбільш остаточні, найясніші та достовірні відповіді, які він дав.

Отже, 10 питань Гокінгу:

  • Чи є Бог? – Бога немає. Ніхто не управляє всесвітом.
  • З чого все почалося? – З Великого Вибуху, дуже гарячого.
  • Чи є у всесвіті інше розумне життя? – Так, є інші форми розумного життя.
  • Чи можемо ми передбачити майбутнє? – Це дуже складно.
  • Що всередині чорної діри? – Якщо вас затягне в чорну діру, ви перетворитеся на спагетті.
  • Чи можливі подорожі в часі? – Цього не можна виключати.
  • Чи виживемо ми на Землі? – У світового порядку є майбутнє.
  • Чи слід нам завойовувати космос? – У найближчі сто років ми зможемо подорожувати в будь-яку точку Сонячної системи.
  • Чи обжене нас штучний розум? – Найрозумніший штучний розум буде дуже успішно досягати поставлених цілей.
  • Як ми формуємо наше майбутнє? – Не забувайте дивитися на зірки, а не собі під ноги.

“Всі ми вільні вірити в що хочемо, і з моєї точки зору найпростіше пояснення полягає в тому, що Бога немає, – зізнався Гокінг.

За його словами, ніхто не створював цей всесвіт, і ніхто не керує нашою долею. А що стосується віри в загробне життя, то це лише мрія. Цьому немає ніяких надійних підтверджень, і це суперечить усьому, що відомо науці.

“Коли ми вмираємо, ми обертаємося на прах. Але в нашому житті є сенс, він у нашому впливі і генах, які ми передаємо дітям”, – наголосив науковець.

Нагадаємо, помер вчений 14 березня на 76-му році життя. Британець – один із найвідоміших фізиків-теоретиків нашого часу, один з основоположників квантової космології. Він вивчав теорію виникнення світу внаслідок Великого вибуху, а також теорію чорних дір.

Прах британського фізика-теоретика поховали у Вестмінстерському абатстві у Лондоні поруч із могилами Чарльза Дарвіна й Ісаака Ньютона.

Згодом у космос відправили радіосигнал із Посланням миру та надії, який іще за життя записав Гокінг. Сигнал летить у бік найближчої чорної діри 1А 0620-0.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі