Статую Христа в Ріо-де-Жанейро встановлювали п'ять років

Джерело: Gazeta.ua

В Ріо-де-Жанейро, Бразилія, на пагорбі Корковаду 12 жовтня 1931 року відкрили статую Христа Спасителя, яка вважається одним із сучасних чудес світу.

Скульптура вагою 1 140 тонн має висоту 37 метрів. Голова статуї важить 35,6 тонни, кисті рук - по 9,1 тонни кожна, а їх розмах - 23 метри. Ідея створення цієї споруди зародилася у 1922 році, коли Ріо-де-Жанейро святкувало сторіччя незалежності Бразилії. Тоді відомий тижневик оголосив конкурс проектів на кращий монумент - символ нації. Переможець, Ектор да Сілва Коста, запропонував ідею скульптурного зображення Христа, який простягнув руки і обіймає все місто. Роботи над проектуванням і створенням статуї йшли в Парижі. Потім скульптуру доставили в Ріо-де- Жанейро і встановили на пагорбі Корковаду.

Група інженерів і техніків розглянула пропозицію Ландовського і прийняла рішення побудувати структуру з залізобетону (інженерний проект був створений Альбертом Какоутом) замість запропонованої спочатку сталі, як матеріалу, що більше відповідає структурі хрестоподібної статуї. Зовнішня поверхня була облицьована стеатитом, вибраним за його стійкість і легкість обробки. Камінь був завезений із Швеції. Спорудження монументу зайняло п'ять років — з 1926 по 1931 року. Вартість пам'ятника - 250 тисяч доларів США.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі