У Луцьку презентували книгу «Лицарі сонця»

Джерело: Луцька міська рада

Відбулася презентація книги краєзнавця Олександра Середюка “Лицарі сонця”. 

Чому відомий японський каратист Масохіко Танака (чорний пояс, 8-й Дан), перебуваючи на екскурсії у скансені в Рокинях, поклонився зображенню українського козака? З цієї захоплюючої інтригуючої історії у міській дитячій бібліотеці №2 розпочалася зустріч із Олександром Середюком, сучасним послідовником козацької філософії, істориком, краєзнавцем, письменником, організатором «Школи козацького гарту», який презентував присутнім свою книгу «Лицарі сонця».

 Відбулася презентація книги краєзнавця Олександра Середюка “Лицарі сонця”

 Діти з непідробною цікавістю слухали захоплюючі розповіді про козаків – характерників, морські походи гетьмана Сагайдачного, військові хитрощі сердюків та інші маловідомі цікавинки козацького буття.

Справжнім відкриттям для учасників заходу став майстер-клас від автора із зав’язування одного із найголовніших атрибутів козацького одягу – пояса та з мистецтва володіння справжньою шаблею. Охочі могли відразу записатися до «Школи козацького гарту» вивчати бойовий гопак. Діти також переглянули фільм, відзнятий за сценарієм Олександра Середюка та ознайомилися із його книгами.

 

Автор подарував бібліотеці свою нову книгу з народознавства «Український рік». Зустріч відбулася в рамках заходів з відзначення Дня захисника України.

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі