Найбільш мотивуючі цитати Стіва Джобса

Джерело: Gazeta.ua

5 жовтня 2011 року помер Стів Джобс. Він один із найвідоміших новітніх винахідників, співзасновник Apple та творець одного з найвідоміших смартфонів сучасності.

Його винаходами користуються у цілому світі, про нього пишуть книжки і знімають фільми, а його цитатами захоплюються мільйони.

Роль техніки у житті людей

"Головною причиною, чому люди купуватимуть собі комп'ютер, стане можливість прив'язки до національної комунікаційної мережі. Ми зараз на самому початку цього етапу, але це буде справжній прорив. Приблизно такий, як поява телефона. Комп'ютер виконує дуже прості інструкції – візьми число, додай його до іншого числа, порівняй результат з третім, але він виконує їх зі швидкістю мільйон операцій в секунду", - Джобс для Playboy у 1985 році.

Звільнення з Apple 1985 року

"Озираючись назад, можу сказати, що моє звільнення з Apple стало найкращою подією в моєму житті. Я позбувся багажу успішної людини і знову знайшов легкість і сумніви новачка. Це звільнило мене і ознаменувало початок мого найбільш творчого періоду", - сказав він під час виступу перед випускниками Стенфорда у 2005 році. ВІн повернувся в Apple у 1996 році.

Про гроші

"Мене оцінювали на мільйон доларів, коли мені було 23 роки, і більш ніж на десять мільйонів, коли мені було 24, і більш ніж на сто мільйонів, коли мені було 25, і це було неважливо, тому що я ніколи не робив це заради грошей", - сказав Джобс.

Про креативність

"Креативність – це просто створення зв'язків між речами. Коли творчих людей питають, як вони щось зробили, вони відчувають себе трохи винними, тому що вони не зробили нічого насправді, а просто помітили. Це стає їм зрозуміло з часом. Вони змогли зв'язати різні шматочки свого досвіду і синтезувати щось нове. Це відбувається тому, що вони пережили й побачили більше, ніж інші, або тому, що вони більше про це думають", - казав Джобс для Wired у 1996 році.

Про натхнення і любов до своєї справи

"Є лише один спосіб зробити велику роботу – полюбити її".

Про наполегливість

"Я не хочу бути найбагатшою людиною на цвинтарі, лягати спати вночі, кажучи, що сьогодні ми зробили щось чудове – ось що для мене важливо!", - казав Джобс для The Wall Street Journal у 1993 році.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі