В пам'ять про Шарля Азнавура Ейфелеву вежу підсвітять в золотий колір

Джерело: Інтерфакс-Україна

Головна паризька визначна пам'ятка - Ейфелева вежа - в понеділок увечері забарвиться золотим кольором у пам'ять про відомого французького співака Шарля Азнавура

Мер французької столиці Анна Ідальго розповіла, що на Єнському мосту в Парижі ввечері гратимуть пісні легендарного шансоньє, а на екрані будуть показані його фотографії.

"Сьогодні ввечері Париж віддасть данину поваги Ш.Азнавуру, на Єнському мосту лунатимуть його найкрасивіші пісні, а на гігантському екрані будуть показані його фотографії. Ейфелева вежа підсвічуватиметься золотим кольором", - написала в своєму акаунті в Twitter А.Ідальго.

Низка французьких політиків і творчих діячів у понеділок також закликала організувати загальнонаціональну церемонію прощання зі співаком. Так, екс-президент країни Франсуа Оланд виступив за проведення такої церемонії, але зазначив, що це залежить від бажання сім'ї Ш.Азнавура. Такої ж думки дотримується і співачка Мірей Матьє. За її словами, "Шарль заслуговує національної церемонії похорону".

У понеділок співчуття висловили величезна кількість французьких політичних діячів. Серед них - глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан. За його словами, "Ш.Азнавур був гігантом французької музики, який висвітлив франкомовну культуру за її межами". Міністр оборони Франції Флоранс Парлі заявила, що з кончиною Ш.Азнавура країна втратила "голос, серце і трохи душі". Міністр культури Франсуаз Нісен підкреслила, що легендарний співак був завжди "щедрим, уважним до інших і міг зачепити всіх до глибини душі своїми словами".

Засновник партії "Національний фронт" Жан-Марі Ле Пен назвав Ш.Азнавура "одним з найкрасивіших голосів музичної поезії французького народу". Колишній глава держави Ніколя Саркозі зі свого боку зазначив "блискучу кар'єру" співака.

Осторонь не залишилися і європейські лідери. Зокрема, свої співчуття висловив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. "Європа сьогодні втратила один з найкрасивіших голосів. Він надихав ціле покоління", - зазначив він.

Представники світу театру і кіно, а також естради також сумують у зв'язку зі смертю Ж.Азнавура.

"Моє серце розбите. Я вражений ... Я люблю цю людину. Я дуже давно його знаю. Ми починали практично разом ... Шарль був єдиним світилом французької музики", - наводять французькі ЗМІ слова актора Ален Делона.

Співчуття близьким і рідним шансоньє висловила і відома канадська співачка Селін Діон. "Шарль, ви назавжди залишитеся для мене приголомшливою людиною", - написала вона в Twitter.

Актриса і співачка Лін Рено зі свого боку також висловила глибоке співчуття у зв'язку зі смертю Ш.Азнавура, якого вона назвала "легендою естради". "Ми знали один одного протягом семи десятиліть. Ми разом переживали сміх, біль, радість і особливо пісні", - зазначила вона.

Відомий французький шансоньє Ш.Азнавур помер у віці 94 років у ніч на понеділок.

Ш.Азнавур - французький співак, композитор, письменник і актор вірменського походження. У 1998 році за підсумками спільного опитування журналу "Тайм" і телеканалу Сі-Ен-Ен Ш.Азнавур був визнаний кращим естрадним виконавцем XX століття.

За час своєї кар'єри він записав понад 1 тис. 300 пісень і зіграв більш ніж у 60 фільмах.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі