У Празі відремонтували один із найкрасивіших годинників світу

Джерело: 24 канал

Астрономічний годинник на ратуші у Празі знову запрацював у п'ятницю, 28 вересня.

Астрономічний годинник на ратуші у Празі знову запрацював у п'ятницю, 28 вересня.

Запуск годинника присвятили до Дня святого Вацлава, який є покровителем Чехії.

Зазначимо, що відлік часу на Ратуші у Празі розпочався ще у 1410-му році. Статуї 12-ьох апостолів, котрі обертаються з поворотом годинникової стрілки, долучили до механізму у XVIII столітті. А в XIX столітті додали астролябію з усіма днями року, 12 місяцями і гербом міста Праги. Внаслідок змін і ремонтів чимало автентичних деталей було замінено. Ремонт тривав майже рік.

Цей годинниковий механізм відпрацював 600 років. І якщо поглянути – зубці на шестернях механізму навіть не пошкоджені. Тож тепер після ремонту механізм пропрацює ще цілу тисячу років. Аби тільки Прага встояла тут до того часу,
– розповів годинниковий майстер Петр Скала.

Астрономічний празький годинник
Астрономічний празький годинник 

Чим цікавий Астрономічний празький годинник?Астрономічний Годинник зі знаками зодіаку, які ось уже багато років є одним з головних символів Праги. Основний циферблат – це диск календаря з алегоріями місяців. Зовнішній циферблат показує, який зараз час доби, а внутрішній інформує про нинішній стан зодіакальних сузір’їв, Полярної зірки, Місяця і Сонця, днях рівнодення і християнських святах. Бій годин відбувається щоденно щогодини у 8 ранку до 8 вечора.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі