У Любомлі випустили краєзнавчі конверти

Джерело: Волинь

Для популяризації історії краю з ініціативи Любомльського краєзнавчого музею вийшли друком два поштових конверти

Про це йдеться на сторінці Любомльського краєзнавчого музею у Фейсбук.

На художньому конверті "100 років від часу випуску Любомльської серії поштових марок. 1918-2018" зображено в центрі Велику єврейську синагогу в місті Любомль (1510-1947), а поруч з нею по периметру - серія з п’яти поштових марок із зображенням найцікавіших архітектурних споруд містечка. Їх випустили 1918 року на замовлення австрійського уряду в Празькому мистецько-видавничому підприємстві «Уніон» для поштового вжитку цивільного населення Любомльської округи.

На художньому конверті "100 років від часу випуску Любомльської серії поштових марок. 1918-2018" зображено в центрі Велику єврейську синагогу в місті Любомль (1510-1947).

На другому конверті "150 років від часу побудови Хресто-Воздвиженської церкви с. Нудиже Любомльського району. 1868-2018" зображено сучасне фото нудижівського храму. Поруч - зображення ікони "Воздвиження Чесного Хреста" 1660 року, яку взяли з іконостасу церкви у 1910 році експедиція Д.Щербаківського. Нині ікона зберігається у зібранні Національного художнього музею України (м. Київ).

Дизайнер обох конвертів - М. Волошин. Зауважимо, що це не перші видання поштових конвертів, які випущені з ініціативи музею.

На другому конверті - храм в селі Нудиже.
На другому конверті - храм в селі Нудиже.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі