У Франції будинок, який не відкривали сто років, виявився капсулою часу

Джерело: Znaj.ua

Багато років будинок простояв без відвідувачів. Двері в ньому були зачинені, вікна закриті, так що городяни і зовсім перестали його помічати. Вражаюче, але навіть вандали залишили будинок в спокої - ніхто туди просто не зайшов. Навіть німці в часи Другої світової війни і окупації Франції.

 

І ось, нарешті, двері старовинного будинку відкрилися. Всередині виявилася, мабуть, найбільша капсула часу у світі. Інтер'єр залишився незмінним з часів Мантена, хоча і трохи постраждав від холоду. На стінах з'явилася гниль, пліснява і сотні комах. Але коли від бруду і клопів вдалося позбутися, там виявилася справжня скарбниця раритетних та антикварних речей.

Будинок виявився прикрашений пишними гобеленами, багатою різьбою по дереву, вітражами, позолотою і шкіряним облицюванням. У ньому зберігалася ціла колекція творів мистецтва, в тому числі картини і скульптури. Крім того, у Мантена був і свій особистий музей з єгипетськими реліквіями, кременистими закам'янілими рештками, антикварними масляними лампами та іншими цікавими речами, такими, як опудала тварин, у тому числі дві жаби, б'ються на мечах.

Мантеновский будинок перетворився на пам'ятник історії, хоча за життя чоловіка він був неймовірно сучасним. Там була і ванна зі змивним туалетом, електричним освітленням, і підлога з підігрівом, і навіть окрема кімната для заміжньої коханки Мантена.

Після чотирирічного та багатомільйонного ремонту в особняку було відновлено колишню пишність, і тепер він відкритий для публіки.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі