В німецькому бункері виявили арт-галерею

Джерело: Gazeta.ua

Дослідник Кріс Холлівелл виявив у Мюнхенському бомбосховищі безліч портретів, які хтось зробив вугіллям на стінах ще в сорокові роки XX століття.

Всі вони зроблені різним стилем, але намальовані з помітною майстерністю. Хоча Кріс зробив кілька вражаючих фотографій, показувати шлях в катакомбу будь-кому цей чоловік відмовляється, - пише Daily Mail.

Кріс Холівелл – працівник з Манчестера, який любить досліджувати різні міста та знаходити там сліди історичних подій. Недавно чоловік присвятив три дні пошукам бомбосховища у Мюнхені. Він почув, що там збереглись малюнки на стінах, зроблені під час Другої світової війни. За словами Кріса, пошуки завершилися навіть більшим успіхом, ніж він очікував.

Кілька десятків чиїхось портретів, намальованих вугіллям прямо на стінах, знайшлися в бомбосховищі, яке німецьке командування обладнало в Мюнхені у вересні 1938 року. Після війни бункер кілька десятків років був занедбаний, але тепер Кріс знайшов і сфотографував роботи невідомого художника (або художників). Дослідник вважає, що на стінах зображені обличчя людей, які ховалися в цьому притулок під час бомбардувань міста.

Більшість замальовок зроблені вугіллям. У роки роботи бомбосховища поблизу була електростанція, яка працювала на вугіллі. На думку Кріса, робочі звідти могли ховатися в бункері і малювати ці портрети, щоб скрасити очікування моменту, коли закінчиться повітряна тривога. Адже мистецтво допомагає людям, які опинилися у важких ситуаціях.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі