На Форум видавців до Львова привезли 250 тонн книжок

Джерело: Gazeta.ua

— Ми за 25 років створили головний культурний фестиваль країни, — каже президент Форуму видавців Олександра Коваль, 60 років, на відкритті заходу у львівському Палаці Потоцьких.

Цьогоріч 260 видавництв привезли на захід 250 т книжок.

— Книжка може врятувати і людину, і навіть державу, — продовжує Коваль. — Якщо кожен українець прочитає за рік хоча би п'ять, то стане краще розуміти процеси, які відбуваються довкола. І робитиме правильні висновки.

Живемо в час брехливих новин. Є люди, які хочуть нашу свободу купити. А є ті, що готові заплатити за свою свободу високу ціну. Треба розуміти — свобода завжди щось коштує.

На вході до Палацу відвідувачі можуть узяти наліпки з цифрою 129 — кількість днів голодування режисера Олега Сенцова в російській в'язниці. Щодня цифра змінюватиметься.

Видавці розкладають книжки в наметах на подвір'ї та в павільйонах на трьох поверхах. Рядами ходять кілька десятків відвідувачів.

У конференц-залі книгу "Червоний голод: Сталінська війна проти України" презентує польсько-американська дослідниця 54-річна Енн Епплбом.

— Крім економічної й політичної складової Голоду 1933-го, авторка описує переживання людей, — каже читачка перед тим, як поставити питання із залу. Не називається.

Тут пізніше відбувається презентація французького письменника Фредеріка Беґ­бедера, 53 роки. За день до того новий роман "Життя без краю" представляв у Києві.

— Щоразу я приступаю до написання книжки з думкою, що це буде нове та цікаве. Але щоразу пишу одну й ту ж історію, — каже Беґбедер французькою. — 300 років тому тривалість людського життя не перевищувала 30 років, а зараз ми доживаємо до 80. Приблизно за 100 років станемо безсмертними, — каже.

25-й Форум видавців триватиме від 19 до 23 вересня. Усього на ньому анонсують понад 900 подій.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі