Будівельники під старим театром відкопали амфору із золотом

Джерело: Gazeta.ua

Італійські будівельники під старим театром відкопали повну вщерть амфору. В стародавній посудині зберігалося кілька сотень золотих монет V століття - епохи пізнього Риму. Амфора була знайдена, коли робітники копали технічний котлован в місті Комо у регіоні Ломбардія.

Кам'яну амфору з римськими золотими монетами під фундаментом театру Крессон, який зносили. Побудований в 1870 році театр був на початку ХХ століття перетворений в кінотеатр. Він проіснував до 1997 року. Знесли будівлю, щоб на її місці побудувати житловий будинок. Про це повідомило міністерство культури Італії.

Будівельники знайшли амфору з римськими золотими монетами
 

Стародавнє місто Комо - галльського походження. Комо увійшло до складу Римської республіки в 193 р. до н.е. Воно виконувало визначну роль в політиці Юлія Цезаря.

"Ми поки не можемо точно оцінити історичне значення знахідки. Це справжній скарб для наших археологів", - написав на свій сторінці в фейсбуці міністр культури Італії Альберто Бонізолі.

Вартість скарбу оцінюється в мільйони євро. Уряд прийняв рішення заморозити будівництво і провести археологічні розкопки. Не виключають, що в цьому місці можуть знаходитися ще скарби.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі