Satisfaction: як пісня про задоволення зробила рокерів суперзірками

Джерело: Gazeta.ua

Група "Роллінг Стоунз" з піснею "Satisfaction" вчетверте зайняла вищу сходинку британського хіт-параду 9 вересня 1965 року. Автори пісні – Мік Джаггер і Кіт Річардс.

"Rolling Stones" випускає в США синглом пісню "Satisfaction" у травні. У липні того ж року вона була включена в американську версію альбому Out of Our Heads. Сингл дозволив The Rolling Stones вперше піднятися на перше місце в Billboard Hot 100. У Великобританії він вийшов в серпні 1965-го і вчетверте вивів групу на вершину британських хіт-парадів. Фрагменти пісні були використані у фільмах "Шосе на дві полоси", "Апокаліпсис сьогодні", "Без компромісів" і "Життя, або Щось на зразок того". Її в різний час виконували Арета Франклін, Отіс Реддінг, Сенді Шоу, Саманта Фокс.

2000 року композиція очолила список "The Greatest: 100 Greatest Songs of Rock & Roll" каналу VH1, а в 2004 році журнал Rolling Stone помістив її на друге місце в своєму списку кращих пісень усіх часів. Музиканти і досі збирають повні стадіони, а їхніми шанувальниками є люди з кількох різних поколінь, оскільки The Rolling Stones грають рок-н-рол уже понад 40 років, випустили 25 студійних платівок. 2005-го на підтримку альбому A Bigger Bang група організувала світовий концертний тур, який на момент його закінчення став найприбутковішим за всю історію музики. 25 липня 2007 року The Rolling Stones мали виступати в Києві на НСК Олімпійському, але концерт скасували. В цей день вони виступили у Варшаві.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі