Паризьким туристам хочуть заборонити жити у центрі міста

Джерело: Український інтерес

У французькій столиці хочуть заборонити туристам оренду житла в центрі міста через Airbnb та інші веб-сайти. Відповідну заяву зробив член Паризької міської ради, відповідальний за житло Ян Броссатповідомляє AFP. Він пояснив це тим, що такі сервіси витісняють жителів з французької столиці.

Посадовець додав, що він хоче заборонити купівлю вторинних резиденцій в Парижі, тому що такі заходи необхідні, щоб місто не стало «музеєм під відкритим небом».

«В одній з кожних чотирьох резиденцій більше не проживають парижани», – сказав Броссат. Ймовірно, він очолить список Комуністичної партії на виборах в Європейський парламент наступного року.

За інформацією французьких ЗМІ, орендна платформа Airbnb та інші схожі організації зазнають все сильнішого тиску з боку міст, які стверджують, що сервіс підвищує орендну плату для місцевих жителів.

“Ми хочемо, щоб Париж був містом, який можуть собі дозволити середні класи, чи ми хочемо, щоб це був майданчик для саудівських або американських мільярдерів?” – сказав Броссат.

Чиновник хоче заборонити короткострокову туристичну оренду цілих квартир в першому, другому, третьому і четвертому округах Парижа, де розташовані одні з найпопулярніших визначних пам’яток у світі, зокрема Собор Нотр-Дам і Лувр.

«Якщо ми нічого не будемо робити, то більше не буде місцевих жителів. Ми будемо жити в музеї під відкритим небом», – підкреслив він.

Броссат сподівається, що заходи додадуть до закону, який спрямований на перегляд законів про нерухомість у Франції. Їх обговорять цієї осені.

Адміністрація мера Парижа Анни Ідальго вже вжила заходів проти Airbnb та інших, вимагаючи від домовласників зареєструватися в мерії, при цьому обмежили термін оренди квартир до 120 ночей на рік.

Минулого місяця представники влади міста повідомили, що з початку 2018 року загальна сума штрафів за нелегальну туристичну оренду квартир в Парижі склала один мільйон 380 тисяч євро.

Схожих заходів вживають і в інших популярних серед туристів містах, зокрема в Амстердамі, Барселоні і Берліні.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі