Покинуті міста-привиди на фото

Джерело: UA Modna

Міста-примари, локації, назавжди покинуті людьми. Раніше тут чувся дзвінкий сміх дітей і виднілася надія на майбутнє. Зараз - порожньо і моторошно.

1. Прип'ять, Україна.

Сумнозвісне місто Прип'ять. Вибух на атомній станції в Чорнобилі змусив людей покинути ціле місто. Жителям дали лише дві години, щоб зібрати свої речі. Було евакуйовано 43 000 осіб за 3,5 години, на 1100 автобусах. Людям сказали, що це всього на три дні, з того часу минуло вже 30 років, а місто все ще не придатне до життя.

Міста-примари 1/1

2. Вароша, Кіпр

У минулому досить перспективне курортне місто Вароша на Кіпрі, у наш час - лише покинуті сірі будинки. Тут навіть залишилися пляжні шезлонги і похмурі стіни недобудованих готелів.

Причиною тому - територіальний конфлікт між Кіпром і турками, які захопили Варошу в 1974 році. Усі місцеві жителі були евакуйовані. Наразі місто є заручником політичних чвар. Турки були вигнані з міста, а ООН дозволяє оселитися тут тільки корінним жителям, хоча ніхто з них не виявляє такого бажання. Через це Вароша виглядає застиглою в часі: у вітринах магазинів все ще речі зразка 1974 року, а старовинні машини іржавіють в автосалонах. Дерева ростуть через тріщини в асфальті, а черепахи відпочивають на спустошених пляжах.

Міста-примари 1/1

3. Сан-жи, Тайвань

Місто Сан-Жи планувалося, як розкішний курорт, але в підсумку все вийшло зовсім по-іншому. Причина, по якій воно перетворилося в місто привид, так і залишилася невідомою, а історія міста оповита таємницею. Можливо, місто покинули через велику кількість нещасних випадків на будівництві, і тому Сан-Жи вважається проклятим.

Міста-примари 1/1

4. Орадур-сюр-Глан, Франція

10 червня 1944 року німецький загін вторгся в невелике французьке містечко Орадур-сюр-Глан, розстрілявши всіх місцевих жителів і зруйнувавши місто. Тут більше ніколи і ніхто не жив, це привид війни, який нагадує про її нещадність та непотрібність.

З моменту масового вбивства містечко залишається безлюдним. Нове поселення було побудовано неподалік. У ньому проживає понад 2000 осіб.

Міста-примари 1/1

5. Гамберстовн, Чилі

На початку XX століття Гамберстовн був найбільшим містом легендарної чилійської пустелі Атакама. Місцеві жителі займалися добуванням корисних копалин і мінералів, які через кілька десятиліть знецінилися. Люди почали виїжджати звідси, і незабаром тут взагалі нікого не залишилося. Самотні будівлі засипані піском.

Міста-примари 1/1

6. Віттенум, Австралія

Перемістимося на Австралійський континент. Місто Віттенум в одній з численних пустель Австралії було населене шахтарями і гірничовидобувними компаніями. З незрозумілих причин тут почали вмирати люди. В результаті досліджень з'ясувалося, що причиною став негативний вплив парів азбесту. Мешканці, які вижили, покинули місто, шар азбесту покрив практично всі вулиці покинутого Віттенума.

Міста-примари 1/1

7. Централія, США.

Диявольський вогонь розгорівся під землею міста. У 1962 році почалася пожежа на одній з вугільних шахт Централії і поширилася по безлічі покинутих шахт під містом. Незважаючи на те, що величезні кошти були кинуті на гасіння пожежі, вона тривала на протязі 60-х і 70-х років.

У 80-х роках наслідки пожежі стали нестерпними - недолік кисню, небезпечний рівень вуглекислого і чадного газу, карстові воронки, які з'являлися на вулицях міста. Але лише в 2009 році влада вивезла місцевих жителів і закрила поштовий індекс Централії.

Міста-примари 1/1

8. Спиналонга або Калідон, Греція.

Це місто-острів пережило безліч перероджень, але його останньою роллю стала колонія для прокажених. Починаючи з 1903 року, прокажених відправляли в огороджене стіною місто, де їм давали їжу, воду і надавали медичну допомогу. Умови тут, звичайно, були не найкращі, але в порівнянні з тими печерами, в яких ховалися прокажені в ті часи, це був просто курорт.

У 1957 році було відкрито ліки від прокази, і зцілені жителі покинули місто. Зараз це популярна серед туристів історична пам'ятка.

Міста-примари 1/1

Фото - lastday.clubbbc.co.ukparanormal-newsparis.zagranitsa.comfishki.netsites.google.commeteoprog.uaмысли.netpinterest.com.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі