У Луцьку відкрили виставку сакральних зображень

Джерело: Волинська правда

«Світязький херувим», «Апостольське покликання», «Синя риба-янгол», – такі, зокрема, назви мають унікальні дерев’яні фігури зображення, які вже 8-й рік поспіль творить луцька художниця Тетяна Мялковська. Експозиція її витворів відкрилася сьогодні, 23 серпня, у арт-галереї «Луцьк».

На цій експозиції представлені 15 мальованих дошок нового циклу художниці, який має назву «Знаки часу». Як зауважує мисткиня, її фольк-модернові композиції пронизують сакральні знаки та християнська тема.

Як матеріал для своїх творів Тетяна Мялковська використовує старі докши та коронований матеріал, а експериментувати із цим матерілом їй порадили під час VIII Міжнародному іконописному пленері.

Варто зауважити, що майже 40 мальованих дошок циклу «Фігури», створених Тетяною Мялковською були виставлені та осіли в колекціях музеїв різних країн світ, зокрема, США, Канади, Польщі та України.

Сама Тетяна Мялковська є керівником ГО «Пятерня» та засновником однойменної арт-студії. Окрім, власне мистецтва, вона займається також і арт-терапією.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі