Остання воля Монро, Сінатри і Чапліна: 8 неординарних заповітів відомих людей

Джерело: L'Officiel

Остання воля людини - це святе, але що, якщо вона безглузда? Ми вирішили пошукати цікаві нюанси в заповітах відомих людей. Виявилося, що Бонапарт заповідав друзям своє волосся, Френк Сінатра попросив покласти йому в труну запальничку Zippo і пляшку віскі, а Марк Грюнвальд попросив змішати його прах з чорнилом коміксу. Деталі розповідаємо далі.

Наполеон Бонапарт

З уроків історії ми всs пам'ятаємо, що у Наполеона були невеликі проблеми з его. Це стало ще більш очевидним, коли в заповіті завойовник попросив, щоб його голову поголили після смерті, а його волосся розділили серед близьких друзів. До речі, в недавньому аналізі волосся Бонапарта, які тримали його друзі, було виявлено велику кількість миш'яку. Є деякі припущення, що стіни кімнати Наполеона містили миш'як (не рідкість в той час), інші вважають, що подібнbq заповіт - натяк на те, що найближче оточення вбило його, треті вважають, що його повільно отруювали англійці.

Мерилін Монро

Мерилін Монро в своєму заповіті хотіла, щоб більша частина майна перейшла її вчителю з акторської майстерності Лі Страсбергу. Монро також прописала, що хоче, аби Страсберг віддав деякі її особисті речі близьким друзям і родичам, проте він цього не зробив. І до самої смерті зберігав всі речі Монро у себе на горищі. Коли він помер в 1982 році, його дружина Анна Страсберг виставила особисті речі Мерилін Монро на продаж і заробила на спадщині актриси близько 13,4 мільйона доларів.

Баррон Хілтон

Коли ми чуємо прізвище Хілтон, то відразу згадуємо Періс та Нікі в велюрових костюмах з кишеньковими собачками. Але в нашій добірці мова піде про їх діда - Вільяма Баррон Хілтон, який залишить гламурних сестер без спадщини. Мільярдер вирішив послідувати сімейній традиції Хілтонів і заповідав 97% свого статку благодійній організації Conrad N. Hilton Foundation.

Френк Сінатра

У Френка Сінатри був "правильний" заповіт, в якому він майже все передав своїй останній дружині. Але не обійшлося і без жартів. У труну співака, згідно з останньою волею, була покладена запальничка Zippo, пляшка віскі і десять центів "на випадок екстрених дзвінків". А на труні американського "оксамитового голосу" написано: "Усе найкраще ще попереду".

Чарлі Чаплін

Комедійний актор Чарлі Чаплін в своєму заповіті теж не міг обійтися без жарту. Актор заповідав тому, хто зробить п'ять кілець диму і пропустить крізь них шість, 1 мільйон доларів. Досі ця сума нікому так і не дісталася. Може, у вас вийде?

Х'ю Хефнер

Х'ю Хефнер, засновник і шеф-редактор журналу Playboy, а також засновник компанії Playboy Enterprises, заповідав своїй родині - дітям Крісті, Девіду, Марстону і Куперу і дружині Кристал - велику суму грошей. Але за однієї умови: якщо хтось із них буде помічений у зловживанні алкоголем або наркотиками або запідозрений в залежності від цих речовин, то спадщини вони відразу ж втратять.

Філіп Гоффман

Легендарний актор Філіп Гоффман, у якого було троє дітей (дві дівчинки і хлопчик), в своїй останній волі попросив, щоб його сина виховували в трьох різних містах: Чикаго, Сан-Франциско і Нью-Йорку.

Марк Грюнвальд

Марк Грюнвальд, автор коміксу "Капітан Америка", в своєму заповіті попросив, щоб його кремували, а потім змішали прах з чорнилом, якими потім надрукують новий випуск коміксу. Його прохання було виконано: останки художника були змішані з чорнилом, які використовувалися для друку "Верховного Ескадрону".

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі