У Луцьку діє виставка малярства Леоніда Литвина

Джерело: Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом"

Днями в Галереї мистецтв НСХУ відкрилася виставка робіт митця. Імпреза присвячена 50-річчю творчої діяльності художника.

Яскраві пейзажі, глибокі портрети, теплі натюрморти – за п’ять десятків років Леонід Литвин має у своєму арсеналі картини різноманітного жанру та тематики.

Леонід Литвин – заслужений художник України, член Національної спілки художників України. Митець  не лишається осторонь важливих історичних подій, пропускаючи  їх крізь призму власних думок та уяви. 

Леонід Єгорович каже: художник має звітувати про свою роботу кожні три-чотири роки. Цього правила й дотримується впродовж творчої діяльності.

– Натхнення черпаю із життя. Вийдеш на вулицю, глянеш на дружину, дітей, квітку… і малюєш. Починав з пейзажу, потім спробував портрет. Спочатку не виходило. Учився, та й нині вчуся. Мені близька козацька тематика. З дитинства захоплювався повістю про Тараса Бульбу, історіями про визвольну війну Богдана Хмельницького. На виставку ми вибрали найкращі роботи, – розповідає Леонід Литвин.

Розділити радість митця та привітати з визначною датою прийшли друзі, родина, колеги, поціновувачі творчості художника. Поряд із Леонідом Литвином – онучка Маша. Дівчинка дуже любить фотографувати. Вона відзнімковує картини художника на невеличкий фотоапарат. Та понад усе любить малювати разом з дідусем.

Донька Леоніда Єгоровича Люба каже: скільки пам’ятає батька, він завжди малює.

– У мене яскраве дитинство було, – пригадує  жінка. – Тато теплий душею й серцем, до всіх проблем підходить творчо. Кожна його робота – пам’ятна для мене та найулюбленіша.

Колега митця художниця Тетяна Мялковська переконана: Леонід Литвин – народний художник, адже людям до вподоби його роботи.

– Надзвичайно талановитий, працелюбний, відданій своїй справі. Його роботи – неоднозначні. У картинах дуже багато маньєризму, містицизму, народного примітивного зрізу. Окрім того, Леонід зачіпає величезний діапазон тем. Його сюжетна і тематична картина – багатогранна, – ділиться думками Тетяна Мялковська. – Мені Леонід Литвин імпонує багатьма своїми рисами характеру і творчості. Я маю до нього великий пієтет як до особистості та художника.

Уже стало традицією, що Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» долучається до мистецьких подій Луцька та області. Виставка, присвячена 50-річчю творчої діяльності Леоніда Литвина відбулася, за його підтримки. Програма Фонду «Культура і духовність» спрямована на популяризацію митців Волинського краю та їхньої творчості.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі