Згадуючи Кузьму Скрябіна: добірка відвертих цитат культового виконавця

Андрій Кузьменко (Кузьма "Скрябін") був одним із найпопулярніших артистів і шоуменів в Україні. Крім творчої діяльності, мав активну громадянську і політичну позицію. Не боявся критикувати владу і фінансово допомагав бійцям АТО. Українцям запам'ятався тим, що завжди говорив щиро і не підбирав слова.

Gazeta.ua зібрала найвідвертіші цитати культового виконавця.

Автор: photofact.com.ua

17 серпня Андрій Кузьменко мав би святкувати 50-ий день народження

17 серпня Андрій Кузьменко мав би святкувати 50-ий день народження

Про війну

"Я в свої 46 років розумію, що нейтральним бути не можна. Після місяців війни виходить, що є два паралельні світи: в одному йде війна, а в іншому – ні. Причому на території однієї країни. В одному – гинуть люди, а в другому – абсолютно не поміняли спосіб свого життя: ходять по салонах краси, по дорогих ресторанах, ведуть світські бесіди, витрачають гроші і абсолютно не переймаються ні матеріально, ні духовно. Війна не може бути на якійсь певній частині території. Якщо вона заходить, то це біда для всіх".

Про політиків

"Невже за стільки років ви достатньо не нажили, щоб заробляти гроші, копаючи могили. Чому ви всі живете, як голубці в сметані, тоді коли всі люди скидаються солдатам копійками, які ви ще в них не встигли відібрати" (з "Листа до президентів", опублікуваного в мережі за кілька місяців до смерті).

Автор: socportal.info

"Я в свої 46 років розумію, що нейтральним бути не можна" - Кузьма Скрябін

"Влада мене рахує за міль, яку можна розтерти. Не бачать в мені небезпеки. Як і в усіх. Живуть на іншій планеті, ні з ким не рахуються".

"Запам'ятайте - нема добрих політиків. П'ять президентів намагалися довести нам, що у нас кльова країна. Але вона кльова лише тут, серед простих людей. Великі люди великої країни, не слухайте нікого".

Про Росію і Крим

"Я зненавидів Росію, до якої завжди ставився толерантно. Ніколи в житті не поїду до Криму. Для мене, то є зрада з боку Криму. Ніби взяли і вивернули назовні старі солдатські кальсони".

Автор: photofact.com.ua

"Чесно скажу: я жмикрут", - Андрій Кузьменко

Про патріотизм

"Я не люблю взагалі спекуляції на темі патріотизму. Патріотичні пісні треба писати весь час, а не тоді, коли їх писати треба. Бо до того, як у країні таке сталося, ніхто їх не писав, а зараз усі стали такими патріотами - понадівали собі вишиванки і поналіплювали їх на машини. Начепив вишиванку - і вже думаєш, шо все помінялося. Та вишиванка має бути десь глибше, зашита мамою і татом".

Про гроші

"У мене завжди один і той же стиль: джинси, куртка, спортивне взуття або кросівки. Головне, щоб було легко, зручно. І в повсякденному житті, і на зйомках, і на концертах. Чесно скажу: я жмикрут! Нелегко розлучаюся з грошима, тому що вони мені непросто даються. Для дому та сім'ї не шкода, а для себе, на шмотки – шкода. Що я, нарцис або альфонс, щоб наряджатися?"

"Якщо я не стану заробляти гроші - я нічим не зможу допомогти. З мене вояка поганий з моїми грижами, вирізаними менісками я там буду рівно півгодини, і на тім закінчиться моя бравада військова. А в тилу я досить потужний чувак".

Автор: zn.ua

"Хочеш у вищі сфери – готуйся до відвідин відділу з отруйними зміями", - Андрій Кузьменко

Про шоу-бізнес

"Чим вище ти мітиш, тим більшу кількість людей ти закриєш своєю тінню. Тим на більшу квадратуру чужих володінь і свободи ти претендуєш. Коротше кажучи, продюсери "ВіаГри" і "ТіКа" – різного польоту люди. І різного розміру пуляреса (гаманця, - ред.). Хочеш у вищі сфери – готуйся до відвідин відділу з отруйними зміями, хочеш повторити творчий шлях Віті Павліка – будеш контактувати з хом'ячками. Заробиш менше в сто разів, але не здохнеш від інфаркту в 30 років. Вибирай"

Про хейтерів

"Я охолов до ставлення збоку до моєї персони. Я встиг трохи наробити слідів в тому світі, і багато з них не є найгіршими зразками української культури, як-от пісні "Сам собі країна", "Люди як кораблі" чи "Старі фотографії". І тому мене мало цікавить думка про мене людини, яка сама ні х..ра не зробила доброго і, скоріше за все, вже не зробить для цієї землі. Я написав пісню "Я не тримаю зла". Мені їх шкода, бо, витрачаючи час на негатив, ти від себе відколупуєш то, що варто би було множити".

Про ставлення до життя

"Треба дякувати Боженьку, що ти ходиш на двох ногах і що в тебе нічого не болить. Не розумію тих, хто каже: "О, голова болить" чи "Не знаю, у яких туфлях в театр іти". Брав би мухобійку і по чолу. Сходіть в "Охматдит" і подивіться на тих діток, які ще не прийшли у світ, а вони вже із тих списків викреслені".

"Ті часи, що зараз, люблю найбільше, і якби міг, то би зупинив час сьогодні (стосовно роботи – свобода дій, життя в колективі і сім'ї). А раніше ми надували щоки і думали, що порвем той світ, а він потихеньку топтав нас, як топчуть жуйку на тротуарі. Я кайфую зараз і ціную то все, що Боженько дав, знаю йому ціну. Не шкодую ні за чим. І в тому є причина, що я щасливий!"

Автор: berezka.zp.ua

"Я кайфую зараз і ціную то все, що Боженька дав", - Кузьма Скрябін

Про мрію

"Мрію про власний шинок. Я б назвав його "Бардак", час від часу з'являвся б там як гість. Сидів би з клієнтами, пив би пиво і філософствував про життя".

Про творчість

"Більше нічого не вмію, як римувати слова і під музику викладати якісь ідеї. Часом вони мудрі і глибокі, а часом – поверхові і ржачні. Але в них завжди є суть".

 


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі