Українського звукорежисера номіновано на премію Еммі

Джерело: NV

Звукорежисер з України Олег Кульчицький номінований на новинну і документальну премію Еммі

Звукорежисер з України Олег Кульчицький номінований на новинну і документальну премію Еммі (News & Documentary Emmy Awards), яка щорічно вручається за досягнення в програмах національних новин і документальних фільмів.

Олега Кульчицького висунули в категорії Найкращий звук за роботу над документальною картиною "Плач із Сирії" режисера Євгена Афінеєвського, повідомляється на офіційному сайті премії.

Картина "Плач із Сирії" розповідає про п'ятирічний збройний конфлікт на Близькому Сході очима сирійських активістів і мирного населення. У центрі сюжету - прості люди, які пережили жахи війни. Фільм знятий компанією HBO і, в цілому, претендує на чотири статуетки Новинної та документальної Еммі.

Для Олега Кульчицького це не перша престижна номінація. У 2016 році він був у числі претендентів на нагороду Golden Reel Awards в категорії Найкращий монтаж звуку в документальному фільмі за картину того ж Євгена Афінеєвського "Зима у вогні". У фільмі було показано українську Революцію гідності 2013-2014 років.

Новинна та документальна Еммі - це одна із секцій престижної американської премії Еммі, яка вважається телевізійним аналогом Оскара. Церемонія вручення нагород за найкращі новинні матеріали і документальні кінострічки відбудеться 1 жовтня 2018 року в Нью-Йорку.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі