Легендарна галерея Флоренції: що дивитись 

Джерело: Обозреватель

Флоренція - місто повне історії та архітектурних споруд, яких ви не побачите ніде в світі. Багато туристів їдуть в цей куточок Італії за атмосферою, колоритом і творами мистецтва, які можна побачити тільки в легендарній галереї Уффіці.

Що подивитися в одній з найвідоміших галерей світу і як не простояти півдня в черзі за квитками розповідає OBOZREVATEL .

Що це за місце

Галерея Уффіці - це практично must have для відвідування у Флоренції якщо навіть ви не є особливим поціновувачем мистецтва. Саме в цій галереї можливо одночасно побачити картини Леонардо да Вінчі, Караваджо, Мікеланджело, Рафаеля і познайомиться з усією спадщиною багатющої сім'ї Медічі.

Уффіці - одна з найстаріших галерей Європи. Зали багаті не тільки мальовничими полотнами але і розкішно декоровані.

Почала свою історію галерея в 1581 році завдяки Франческо I де Медічі, який вирішив прикрасити живописом і статуями галерею на останньому поверсі східного крила палацу Уффіці. Надалі Франческо переніс сюди найцінніші предмети сімейної колекції творів мистецтва, а приміщення поверхів були перероблені в виставкові зали. Так і почалася історія галереї та колекції династії Медічі, що протягом кількох століть доповнювали її.

Зараз в музеї можна побачити живописні полотна, античні скульптури, мініатюри і унікальні гобелени.

Не витрачайте час даремно

Багато туристів потрапивши вперше в подібні галереї починають повільно блукати по залах. Це звичайно добре, якщо ви житель Флоренції або приїхали в місто на місяць, що дозволяє купити абонемент на вхід і відвідувати галерею Уффіці хоч кожен день, але для туристів, що приїхали на менший термін така практика не підійде. Якщо їдете до Флоренції і впевнені, що підете в цей музей радимо ознайомитись з картою, виставками та доступними експонатами. Справа в тому, що деякі зали можуть бути закриті, а оригінали знаходитись на реставрації.

Не буде зайвим ознайомиться з колекцією галереї і визначитися, що ви хочете подивитися, адже залів і картин настільки багато в Уффіці, що побачити їх за один день неможливо. Тому складіть список бажаних до перегляду предметів мистецтва і подивіться де вони знаходяться, щоб не блукати по залах.

Як не простояти в черзі весь день

Багато хто не знає, що потрапити в галерею Уффіці не так то й просто. Мало того, що відвідувачу потрібно придбати спочатку квиток і вистояти за ним величезну чергу, так ще потім перебазуватися в чергу ще більшу - на вхід в галерею. Пускають туди також не відразу, а після ретельного огляду ваших речей і проходу через металодетектори.

Більш того, ви повинні розуміти, що кількість людей, що можуть одночасно знаходиться в галереї також обмежена і впустять вас тільки після того, як хтось вийде. Тому через велику кількість бажаючих і повільний пропуск - черг відвідувачам не уникнути.

Для того, щоб зекономити дорогоцінний час ми радимо вам кілька лайфхаків:

1. Купити квиток можна не тільки в касі галереї, а й в касах розкиданих по місту. Вони зазвичай не дуже примітні і часто туристи про них навіть не знають. У таких точках можна придбати, як разовий квиток на вхід так і квиток, що дозволяє відвідувати всі галереї міста. Продавці як правило розуміють англійську. Черг до таких кас практично немає.

2. Потрібно запам'ятати важливий момент - квиток в галерею продається на певний час. У касі вам запропонують варіанти і ви зможете вибрати зручний для вас часовий проміжок. Але ще швидше квиток буде придбати онлайн. Однак в мережі купити його неможна, а тільки забронювати. Найкраще це робити на офіційному сайті галереї www.uffizi.it/en.

3. Ви повинні врахувати той факт, що черга на його викуп буде також не маленькою і онлайн квиток обійдеться вам дорожче на кілька євро.

Корисні поради відвідувачам галереї

1. Не беріть з собою воду або їжу, вас з нею не пропустять і змусять викинути.

2. Фотографувати і знімати в залах на професійні камери заборонено, особливо зі спалахом. Якщо у вас мало часу - візьміть аудіогід. Це фонограма із записом екскурсії по залах галереї. Коштувати вона буде близько 10 євро і до неї вам дадуть навушники в запечатаному пакетику.

3. Не беріть з собою зайві речі, які доведеться здавати в камеру зберігання. Така камера безкоштовна але система там, як в деяких супермаркетах - опускаєш монетку (в даному випадку один євро) в отвір і закриваєш дверцята шафки. При відкритті забираєш євро назад.

5. Візьміть безкоштовну карту комплексу на вході або скачайте її в інтернеті. Так ви точно будете знати куди йти і не заблукаєте.

6. Вартість квитків відрізняється. Наприклад, звичайний вхідний квиток буде вам коштувати від 13 євро, а комбінований для всіх музеїв від 18 євро. Також ви можете придбати річний абонемент за 50 євро.


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі